De Middeleeuwse ridderspelen, een waar spektakel om naar te kijken.
De Middeleeuwse ridderspelen, een waar spektakel om naar te kijken.

Fun, Food en Fashion Fair bij Kasteel Vorden

-

Vorden – De Fun, Food en Fashion Fair bij Kasteel Vorden op 14, 15 en 16 augustus, had alles om een succes te zijn: leuke workshops, kookdemonstraties, ridderspelen, winkeltjes in pagodetenten en shows met kleding, hoeden en vogels. Jammer dat juist dit weekend flinke regenbuien over Gelderland trokken.

Elke dag van 10.00 tot 18.00 uur was er veel te doen op de kasteelweide aan de Horsterkamp, waar jarenlang de Castlefair werd georganiseerd. Na een aantal jaren zonder fair stond nu de Fun, Food en Fashion Fair op het programma. Een evenement dat zijn plek moet gaan veroveren op de volle zomeragenda.


Fun
Joanne van Zadelhoff nam verschillende vogels mee naar de fair, waar zij veel over vertelde. Zij gaf elke dag twee demonstraties met haar roofvogels en uilen. Kinderen mochten om beurten de vogels op hun hand laten landen, natuurlijk met een stevige handschoen aan. Spannend was het toen de Amerikaanse oehoe vlak over een groepje liggende kinderen vloog. Ook spannend was de veldslag van de ridders. Gehuld in kleding van vroege en latere Middeleeuwen, in hun kampement kon iedereen ook zien hoe de mensen toen leefden, gingen de verschillende groepen ten aanval. Natuurlijk gaat het erom dat de kasteelheer zijn burcht verdedigt en de aanvallende partij alles doet om de burcht in te nemen. Tot slot mochten de kinderen ook in gevecht met de ridders, een heel spektakel.


Food
Dames en heren stonden in rijdende keukens te koken en deze hapjes werden aan de aanwezige gasten geserveerd om te proeven: van barbecuevlees, salades en kruiden tot gezond fruit, vruchtensappen, dranken en wijnen.

Fashion
En tot slot veel verschillende stijlen kleding en bijous, hoeden, jassen en tassen. De standhouders hadden elk een prachtige pagodetent om hun waren in uit te stallen, maar ook rondom was voldoende ruimte om mooie presentatie te geven. Daarnaast kwam de kleding met bijpassende hoeden goed tot zijn recht tijdens de modeshows.


Omdat ook tuinen aan mode onderhevig zijn, stonden er vele bloeiende en groene tuinplanten en fruitbomen om te kiezen met daarnaast voldoende accessoires om de terrassen te verfraaien.


www.funfoodfashionfair.nl




Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant