Er gaat gestreden worden in de volgende klassen: MX 1, MX 2, motoren tot 125 cc en de quad klasse zullen als zijnde categorie ‘motoren’ aan het starthek staan. Foto: PR
Er gaat gestreden worden in de volgende klassen: MX 1, MX 2, motoren tot 125 cc en de quad klasse zullen als zijnde categorie ‘motoren’ aan het starthek staan. Foto: PR

Jong Gelre druk met de voorbereiding van De Stugge Veer Cross in Wichmond

Algemeen

Wichmond – Jong Gelre Vorden Warnsveld was al een tijdje opzoek naar een nieuwe grote activiteit. De vele brainstormsessies, waar waarschijnlijk te veel vocht werd genuttigd, bleven steeds vruchtloos. Tot er een groep fervente amateurmotorscrossers op de stoep stonden, die bekend staan onder de naam 'De Stugge Veer Motorcross'.

Deze mannen, ook lid van Jong Gelre hadden het grootse idee, om een brommer/motorcross te organiseren, maar konden daar wel wat hulp bij gebruiken. Hier werden de krachten samen gebundeld, en zie daar. De eerste Jong Gelre Stugge Veer Cross staat gepland op zondag 11 september in Wichmond op het kermisterrein tussen de Baakseweg en de Lindeselaak. Op dit terrein zal een heuse crossbaan aangelegd worden, waar uiteraard een aansluitend feest in de feesttent wordt georganiseerd. Hier gaan de Taliband en de Uppercats vanaf 16.00 uur van start om er een gezellig festijn van te maken. Maar niet alleen Jong Gelre en De Stugge Veer blijken er erg veel zin in te hebben. Ook de ondernemers uit Vierakker/Wichmond en omgeving, van groot tot klein zijn razend enthousiast! Al vele hebben massaal hun financiële medewerking toegezegd. Dus Wichmond kan zich weer opmaken voor een leuk evenement waar vertier zal zijn voor jong en oud.

Er gaat gestreden worden in de volgende klassen: MX 1, MX 2, motoren tot 125 cc en de quad klasse zullen als zijnde categorie 'motoren' aan het starthek staan. Maar waar de organisatie ook veel lokale deelnemers verwacht te trekken is in de brommer/dames klasse. Deze categorie is speciaal in het leven geroepen als zijnde laagdrempelige klasse waar iedereen met een bromfiets aan mee kan doen. Tot slot is er een fietsklasse, voor kinderen tot twaalf jaar oud. Ook zij mogen een rondje over het crossparcours. Tevens zullen er voor de kinderen verschillende activiteiten te beleven zijn.

Als (aanstaande) motor/ brommercrosser ben je natuurlijk enthousiast en vraag je jezelf af, wanneer de inschrijving begint. Hiervoor is een inschrijfmiddag op zondag 7 augustus in café DOK (D'n Olde Kriet) in Wichmond vanaf 14.30 uur. Hier wordt tevens het parcours gepresenteerd, een promotiefilm getoond en zal het met muziek van DJ Michiel Ter Beest nog lang gezellig blijven. Wellicht dat er na 7 augustus nog een online inschrijving plaatsvindt. Echter geldt de regel: vol is vol! Voor meer informatie kan men De Stugge Veer Cross volgen op via de Facebookpagina.


www.facebook.com/DeStuggeVeerCross

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant