De Zomerviering was in verband met de weersomstandigheden van de pastorietuin verplaatst naar de Protestantse kerk. Foto: Jan Hendriksen.
De Zomerviering was in verband met de weersomstandigheden van de pastorietuin verplaatst naar de Protestantse kerk. Foto: Jan Hendriksen.

Oranjefeest Vierakker-Wichmond van start met Zomerviering

Algemeen

Wichmond/Vierakker – Het Oranjefeest Vierakker-Wichmond zou zondagmorgen 'geopend' worden met een Oecumenische Zomerviering in de pastorietuin van de Protestantse kerk. Maar de weersomstandigheden werkten jammer genoeg niet mee. Met een buitentemperatuur van amper zestien graden en enkele regendruppels werd de kerkviering verplaatst naar de Protestantse kerk.

Door Jan Hendriksen

"We staan als kerkgemeenten midden in de Wichmondse en Vierakkerse samenleving. Daarom deze Zomerviering als opening van het Oranjefeest Vierakker-Wichmond", zo verklaarden de voorgangers Jan Marijnissen en Tim Wiersum tijdens de dienst met als thema 'Samen door een deur'.

Aan de Zomerviering verleenden verder het Oecumenisch koor en het Oranjecomité Vierakker-Wichmond alsmede Verena Schieven en Marise den Bakker (zang) en Jan Schieven (trompettist) hun medewerking. Tim Wiersum sprak tijdens de voorbeden de hoop uit dat men komende week een geslaagd en blij Oranjefeest mag gaan vieren.

De Zomerviering werd afgesloten met het gezamenlijk zingen van het Dorpslied met onder meer in het derde vers de tekst:

"Weer vandaag in twintig zestien,
Viert het dorp Oranjefeest,
En we doen dat met veel blijdschap,
Saam verbonden in de geest,
Samen gaan we door één deur heen,
Is die recht of is de rond,
'k Heb u lief mijn schoon Vierakker,
'ik Heb u lief mijn blij Wichmond."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant