St. Martinusschool in 1931. Foto: PR
St. Martinusschool in 1931. Foto: PR

Reünie St. Martinusschool Baak

Algemeen

Baak – Volgend jaar juni wordt een grote reünie van oud-leerlingen van de St. Martinusschool gehouden in het Martinushuus. Dit is de wens van een aantal enthousiaste (oud) inwoners van het dorp. Zij hebben de koppen bij elkaar gestoken en gaan de belangstelling peilen en op zoek naar adressen, foto's en ander bruikbaar materiaal.

Eind vorig schooljaar is basisschool de St. Martinus gesloten. Met een grote feestavond hebben de kinderen en andere belangstellenden toen afscheid genomen van de school. Oud-leerling en oud-inwoner van Baak, Wim van Ree, nu woonachtig in Nuenen maar nog steeds verbonden met zijn geboortedorp, was deze avond aanwezig. Hij hoopte veel oud-klasgenoten te treffen, maar dat viel hem een beetje tegen. Een heuse reünie was niet de insteek van het afscheidsfeest en de organisatie destijds had dus ook geen moeite gedaan om oud-leerlingen op te sporen. Maar héél gezellig vond Wim het weerzien wel en daarmee was het idee om een reünie te organiseren voor alle oud-leerlingen van deze school bij hem geboren. Omdat hijzelf verder weg woont heeft hij Henk Samberg, Jan Hubers en Yvonne Koekoek, wel woonachtig in het dorp,bereid gevonden om de organisatie mede op poten te zetten. Zij hebben heel veel zin in het verwezenlijken van deze hereniging en hopelijk u ook!

Aanmelden
U kunt als oud-leerling van de St. Martinusschool uw belangstelling voor deze bijeenkomst kenbaar maken via het mailadres reuniebaak@gmail.com. Via dit adres kunt u ook namen en/of adressen van oud-leerlingen doorgeven, zodat de organisatie hen kan benaderen. Er zijn geen leerlingenlijsten bewaard gebleven, dus de organisatie heeft uw hulp hard nodig. Ze hopen dat er een sneeuwbaleffect ontstaat en ze op deze manier veel mensen kunnen opsporen. Al uw reacties, (klassen)foto's of ander interessant materiaal, zoals krantenberichten zijn van harte welkom via het mailadres of rechtstreeks via één van de organisatieleden.
Op de Facebookpagina 'Reüniebaak' kunt u halverwege september meer informatie vinden over de reünie van de St. Martinusschool.

Bij voldoende belangstelling gaat de organisatie gemotiveerd en enthousiast verder om nog meer namen en adressen te vinden van oud-leerlingen die verspreid over het land wonen en wellicht ook wel in het buitenland. De voorlopige planning van de grote en grootse reünie is eind juni volgend jaar in het Martinushuus aan de Pastoriestraat in Baak.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant