De kinderen genoten van een leerzame ochtend dankzij ANWB. Foto: PR
De kinderen genoten van een leerzame ochtend dankzij ANWB. Foto: PR

Straatwijsheid voor kinderen van De Kraanvogel

Algemeen

Kranenburg - Op 24 augustus was ANWB Streetwise, een spannend verkeersprogramma, bij basisschool De Kraanvogel in Vorden. Dit programma leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. De Kraanvogel vindt het belangrijk de straatwijsheid mee te geven en biedt de kinderen graag ANWB Streetwise aan.

In verschillende praktijklessen leerden de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestond uit vier onderdelen.

Toet toet
In Toet toet leerden de kinderen van groep 1 en 2 in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenden het veilig oversteken. Daarnaast werd er geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.

Blik en Klik
Tijdens Blik en klik leerden de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een kinderzitje in de auto werd geoefend met een spannende gele elektroauto.

Hallo Auto
Hallo auto leerde de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg.
Kinderen namen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mochten zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger kwam in deze les aan bod.

Trapvaardig
Trapvaardig tenslotte trainden de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsten over een uitdagend parcours en trainden moeilijke manoeuvres. Ook reden ze met een zware rugzak op. Hiermee werden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

De kinderen hebben genoten van deze leuke en leerzame ochtend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant