Zangeres Fleur Tolman uit Zutphen heeft met de Groove Connection de primeur om als eerste op te mogen treden in de nieuwe jazzclub. Foto: Jan Hendriksen.
Zangeres Fleur Tolman uit Zutphen heeft met de Groove Connection de primeur om als eerste op te mogen treden in de nieuwe jazzclub. Foto: Jan Hendriksen.

Sfeervolle kennismaking met nieuwe NR.2 Lounge Jazzclub Vorden

Algemeen

Vorden – "Elke derde zondagmiddag van de maand. De volgende keer gewoon komen", meldt het filmpje op de Facebookpagina van de NR.2 Lounge Jazzclub Vorden. En daar is niets aan gelogen na de eerste kennismakingsmiddag. Vorden kent sinds zondagmiddag namelijk een heuse Jazzclub. Met dank aan mede initiatiefnemer Jan Grasmeijer.

Door Jan Hendriksen

Zondagmiddag 25 september 15.00 uur. Het is een zonovergoten herfstmiddag. Op het bedrijventerrein in Vorden, aan de Industrieweg 2, wordt men hartelijk welkom geheten bij de toegangsdeur. "De trap op. De weg wijst zich vanzelf." In een sfeervolle ruimte zitten enkele tientallen jazzliefhebbers op loungebanken en barkrukken en aan enkele tafeltjes. Jazzmuziek is niet meer weg te denken in het oosten des lands. Kijk maar naar de belangstelling voor het IJsseljazzfestival dat enkele weken geleden in Gorssel plaatsvond. En na de oprichting van Jazzclub in Luxor in Zutphen is er nu ook NR.2 Lounge Jazzclub in Vorden een feit. "Een droom is werkelijkheid geworden", zo laat Jan Grasmeijer het publiek weten.

Zangeres Fleur Tolman uit Zutphen had met de Groove Connection de primeur om als eerste op te mogen treden in de nieuwe jazzclub met als speciale gast deze middag zangeres Denise Jannah. Deze sympathieke zangeres van Surinaamse afkomst is de eerste Nederlandse muzikant die bij het beroemde jazzlabel Blue Note een platencontract kreeg. Ook staat zij in het theater en kruipt met net zoveel gemak in de huid van Billie Holiday als van Ella Fitzgerald. Ze werd zondagmiddag begeleid door Groove Connection bestaande uit Ton-Herman Melis (toetsen), Frank van Velthoven (contrabas), Erik Snellink (drums), Douwe Laansma (saxofoon) en Frank Ong-Alok (gitaar). Een gratis kennismakingsconcert dat swingde als een trein.

Programmering
NR.2 Lounge Jazzclub Vorden heeft een duidelijke link met de Jazzclub Luxor in Zutphen. Beide podia werken samen om meer jazz van hoge kwaliteit in de regio te brengen. Programmeur Frank Ong-Alok is degene die het programma voor deze podia samenstelt. Toch is het niet zo dat alle artiesten op beide podia spelen. NR.2 Lounge Jazzclub Vorden zal naast de muziek ook nog poëzie programmeren en er zullen diverse kunstpresentaties zijn. Jazzclub Nr.2 Vorden kiest voor een keer in de maand op de derde zondagmiddag een totaalprogramma inclusief catering aan te bieden. In tegenstelling tot Jazz in Luxor dat op de dinsdagavond pas om 22.00 uur start met de live jazz muziek. "Dat zijn duidelijk twee verschillende doelgroepen die worden aangesproken", zo verklaart Jan Grasmeijer.

Oscar Harris
De openingsmiddag van NR.2 Lounge Jazzclub Vorden was de eerste keer gratis toegankelijk. Vanaf de volgende maand wordt er een entreeprijs van 12,50 euro gevraagd. Dit is inclusief 2,50 euro lidmaatschap. Zondag 16 oktober vindt de volgende NR.2 Lounge Jazzclub Vorden van 15.00 tot 19.00 uur plaats. Gast is dan de bekende zanger Oscar Harris. Maar er volgen de komende maanden nog meer optredens. Zondag 20 november is Saskia Laroo te gast en 11 december Mike del Ferro. Op 8 januari komt Fleur & The Groove Connection op herhaling gevolgd door de bekende saxofonist Hans Dulfler die zondagmiddag 19 februari optreedt. Masha Bijlsma is 19 maart te gast en Deborah Carter op 16 april. De Ronald Snijders Band sluit het eerste seizoen van NR.2 Lounge Jazzclub Vorden zondag 21 mei af.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant