Het spel was niet mooi maar wel effectief. Foto: PR
Het spel was niet mooi maar wel effectief. Foto: PR

Hoofdmacht Dash debuteert op eerste divisie niveau

Algemeen

Vorden - Zaterdag 24 september mocht de hoofdmacht van v.v. Dash debuteren op eerste divisie niveau. Het debuteerde tegen een team wat twee jaar eerder wist te promoveren. V.c.v uit Varsseveld kwam op bezoek in de sporthal 't Jebbink. De wedstrijd begon waarbij de tribunes erg goed gevuld waren.

Tot 3-3 ging het gelijk op, maar het noodlot sloeg snel toe bij de Vordense dames. Rosanne Simmelink greep naar haar enkel midden in de rally. Later bleek dat haar achillespees is afgescheurd en dat ze dit weekend nog geopereerd is. Een blessure waarbij ze langdurig uitgeschakeld zal zijn. Dit is het derde teamlid die in ieder geval de eerste seizoenshelft niet meer in actie zou kunnen komen. Na het uitvallen van Simmelink, Kwam Anouk Nijbroek het veld in als passer/loper. De zwart roden wisten goed bij te blijven tot 15-15. Het spel was niet mooi maar wel effectief. Maike van Mourik kwam aan service bij Vorden. De ene na de andere ace vloog V.c.v om de oren en binnen no time had Dash de eerste set in de pocket.

De tweede set begon en V.c.v nam gelijk het voortouw. Ze wisten met 1 serviceserie uit te lopen naar 5-16. De Vordense dames wisten nog wel wat terug te doen, maar kwamen niet verder dan 12 punten in de tweede set. Met een 1-1 op het scorebord, moest er iets veranderen om V.c.v te doen wankelen. De derde set konden beide teams geen potten breken, maar wisten dicht bij elkaar te blijven. Dash ging met een frisse blik de derde set in. Al gauw bleek dit minder waar te zijn, helaas konden de Vordenaren maar niet in hun eigen spel komen. Uiteindelijk hebben de meiden uit Vorden nog 18 punten weten te behalen maar ook in de derde set ging de winst naar Varsseveld. Met een 1-2 achterstand kreeg het team van Dash te horen dat ze de koppies omhoog moesten houden en dat ze de rust moesten bewaren voor beter spel. Weer konden de zwart-roden het spel niet spelen zoals ze dit in de voorbereiding tijdens trainingen wel hebben kunnen laten zien. Desondanks de vele en goede aanmoediging van het publiek uit Vorden en omstreken wilde het niet lukken. Tijdens de time-out van de thuisploeg werd verteld dat ze met lef moesten spelen, liever een bal ver uit dan één in het net of veilig eroverheen. Helaas mocht het niet baten en verloor Dash met een stand van 14-25 en ging V.c.v met een 1-3 overwinning naar huis.

Op 1 oktober om 14.00 uur Springendal-Set-up dames 2 – Dash dames 1 in sporthal de Schalm in Ootmarsum.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant