Trainer en leider van JO11-1, Bram Oplaat en Linda Schuitemaker, samen met sponsor Henri Barendsen en het eerste elftal. Foto: PR

Vorden lijdt eerste nederlaag van het seizoen

Algemeen

Vorden - Het 1e elftal heeft afgelopen zondag haar eerste nederlaag geleden van het seizoen 2016-2017. Na twee gelijke spelen en een overwinning werd het nu een 2-0 nederlaag tegen de promovendus RKZVC uit Zieuwent. Het was de vijfde ontmoeting tussen beide clubs in de afgelopen vier jaar en na drie overwinningen en een gelijkspel was het nu RKZVC dat aan het langste eind trok.

Het begin van de wedstrijd was voor Vorden 1 dat de tegenstander onrustig en paniekerig zag reageren. RKZVC kwam niet in haar favoriete spel en Vorden kon met Koen Oosterhuis en Wiebe de Jong direct fel naar voren spelen. Deze fase leverde niet direct goede kansen op, maar gaf Vorden 1 wel vertrouwen en een goed vooruitzicht.

Rond de 15e minuut van de wedstrijd kwam er ineens een kentering in het spel en waarschijnlijk heeft dit ook zeker te maken gehad met het onverwachts uitvallen van middenvelder Roy Böhmer. RKZVC nam het ritme over, kwam in haar geliefde positiespel en Vorden kreeg moeite om de lopende en sterk bewegende spelers van RKZVC te volgen.

Vanaf het middenveld was het daarna steeds RKZVC dat met crosspasses en diepteballen de voorwaartsen aan het werk zetten en het was eigenlijk wachten op de 1-0 nadat de thuisclub al een paar keer gevaarlijk voor het doel van Robin Verstege waren verschenen. In de 30e minuut kwam dan ook de openingstreffer op het scorebord te staan, nadat met een prachtige dieptebal vanaf rechts de linkerspits Jurjus in het 16-meter gebied werd aangespeeld en de bal keurig afrondde.

Na de pauze was het direct Vorden dat de klok sloeg, tenminste het initiatief nam en vooral op de helft van de tegenstander speelde. Het verdedigde 15 meter meer naar voren en zette vroeg druk om zodoende onrust en paniek te zaaien in de laatste linie van RKZVC. Vorden bracht veel energie en opportunisme in het spel en dat leverde in de 55e minuut bijna de gelijkmaker op toen Ate Barendsen met een kopbal op de lat dichtbij de 1-1 was.

Al was het Vorden dat meer spelaandeel had en met veel inzet en passie op zoek ging naar de gelijkmaker, het was RKZVC dat daarentegen toch de betere kansen kreeg. Met de uitvallen, die razendsnel over slechts 2 of 3 schijven uitgevoerd werden, kwam de geheel in het wit spelende thuisclub zeker 3 of 4 keer in kansrijke positie. De uiteindelijke 2-0 was een schoonheid van een doelpunt die zijn oorsprong vond aan de rechterkant en uiteindelijk na een trekbal keurig werd afgerond vanaf 11 meter.

Vorden moest zijn wonden likken, speelde de resterende 10 minuten nog steeds met veel inzet en doorzettingsvermogen om de aansluiting te forceren, maar moest deze middag simpelweg haar meerdere erkennen in RKZVC.

Volgende wedstrijd
Volgende week speelt Vorden thuis tegen AZC en zal het proberen om de koploper een 'beentje te lichten'. Het belooft in ieder geval een waar spektakel te worden met veel toeschouwers uit zowel Zutphen als Vorden en een fraaie voetbalsfeer zoals dit 2 seizoenen geleden ook het geval was in de 3e klas.

Nieuwe trainingspakken JO11-1
De hoofdsponsor van v.v. Vorden, BSV Barendsen Vorden BV, heeft naast het 1e elftal ook de jongens en meiden van JO11-1 in het nieuw gestoken. Om te zorgen dat dit elftal, dat in de 1e klas uit komt en al fraaie overwinningen tegen Longa en DZC achter haar naam heeft staan, er ook buiten de lijnen er mooi en representatief bij loopt, heeft BSV fraaie huisstijl trainingspakken aangeboden.