Wielrenspektakel Olympia's Tour

Algemeen

Zutphen - Op vrijdag 30 september gaat de Olympia's Tour om 12.00 uur van start in Zutphen en vanaf 10.00 uur zullen de deelnemers zich al verzamelen bij het rennerskwartier aan de Zaadmarkt. Totaal nemen 27 ploegen deel aan dit grote, internationale wielrenspektakel.

Onder de Nederlandse deelnemers bevindt zich ook een deelnemer van de Zutphense Wielervereniging ETP: Wessel Zennipman rijdt mee voor Kanjers voor Kanjer uit Aalten. Naast Nederland zijn de ploegen afkomstig uit Australië, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Luxemburg, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en de Verenigde Staten.

De ploegenpresentatie, start van de etappe, de drie plaatselijke finaleronden, finish en huldiging zullen in het centrum van Zutphen, op de Houtmarkt, plaatsvinden.

De route gaat met een grote lus van circa 90 km richting de omgeving Arnhem en sluit af met twee plaatselijke ronden van ongeveer 25 kilometer rond Zutphen met doorkomsten door het centrum. De totale afstand van de etappe is 141 km.

Het programma
- 11.00 uur: melden renners ploegenvoorstelling op podiumwagen;
- 12.00 uur: startschot voor de 4e etappe;
- 12.30 - 16.30 uur: muzikale omlijsting op de markten;
- 14.15 uur: 1e doorkomst van het peloton waarna een 'rondje Vorden';
- 15.00 uur: 2e doorkomst van het peloton; nogmaals een 'rondje Vorden';
- 15.45 uur: finish.

Organisatie
Op verzoek van de gemeente Zutphen, is de stichting Zutphen Sportief gevraagd om de organisatie van het evenement op zich te nemen, mede omdat zij de Vuelta met start en finish te Zutphen in 2009 en dit jaar de doorkomst van de Giro d 'Italia op zondag 8 mei organiseerden. In overleg met de organisatie van Olympia's Tour is een pakket samengesteld die door de stichting ten uitvoer zal worden gebracht. Het parcours is door Wielervereniging ETP Zutphen bepaald en digitaal verwoord voor de Landelijke eenheid.

Met het opstellen van de ploegen op de Zaadmarkt en de muzikale omlijsting tussen start en finish, belooft de vierde etappe van Olympia's Tour een gezellige dag in de stad te worden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant