Gerzien en Jan Jansen met het resultaat van één minuut winkelen. Foto: Liesbeth Spaansen
Gerzien en Jan Jansen met het resultaat van één minuut winkelen. Foto: Liesbeth Spaansen

Jan Jansen pakt recordbedrag met één minuut winkelen

Algemeen

VORDEN – Na één spannende minuut winkelen, woensdagmiddag 28 september, stond Jan Jansen bij de kassa van de Welkoop Vorden. De Vordenaar kon zijn geluk niet op, toen hij zijn hoofdprijs nog eens bekeek: gekozen Welkoop artikelen met een recordbedrag van 2275,63 euro.

Door Liesbeth Spaansen

Op 12 september kreeg Jan Jansen, vaste klant van de Welkoop Vorden, een telefoontje dat hij de hoofdprijs gewonnen had. "Net op mijn verjaardag, een leuke bijkomstigheid." Hij was een van de vele bezoekers die de enquête invulde die in de 154 Welkoop winkels werd aangeboden. Hij gaf een positieve mening. "Altijd vriendelijke mensen, behulpzaam. Een prettige winkel", aldus Jansen. Meer mensen hadden deze mening en de Vordense winkel behaalde het hoogst aantal publiekspunten.

Woensdagmiddag 28 september was het zover. "Ik weet niet wat ik me erbij voor moet stellen. Een minuutje is natuurlijk heel snel om, maar we zullen het zien", zegt Jan voordat het aftellen begint. Hij had al even rondgekeken op de tuinafdeling. "Ik denk dat ik me ga concentreren op deze hoek."

Bedrijfsleider Wim Weenk feliciteerde hem en legde de spelregels uit voor deze uitdaging. De klanten die in deze minuut binnenkwamen, waren getuige van een bijzonder minuutje. Na het aftellen pakte Jan het nodige elektrische tuingereedschap, wat kleding en kinderspeelgoed en stond op tijd bij de kassa.

Een spannen moment, want voor welk bedrag had Jan gewinkeld? Het bleek een record te zijn: 2275,63 euro. Jan lachte verlegen. Na nogmaals de felicitaties kreeg zijn vrouw Gerzien een bloemetje. "Het is gewoon te gek", zei ze beduusd. "We hebben geen dieren, dus in die hoek hoef je niets te zoeken. We hebben een hele grote tuin." Wim Weenk was tevreden. "Geniet ervan!"

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant