ProRail vernieuwt tien kilometer spoor en diverse overwegen tussen Zutphen en Winterswijk. Foto: Bernadet te Velthuis
ProRail vernieuwt tien kilometer spoor en diverse overwegen tussen Zutphen en Winterswijk. Foto: Bernadet te Velthuis

Werkzaamheden spoor Zutphen-Winterswijk

Algemeen

Vorden - Van zaterdag 15 oktober tot en met maandag 24 oktober 5.00 uur vernieuwt Prorail op verschillende locaties tussen Zutphen en Winterswijk het spoor, vernieuwen zij overwegen en werken zij aan de spoorbermen.

Aan het traject Vorden-Winterswijk wordt gewerkt tussen maandag 17 oktober tot en met vrijdag 21 oktober. Zo is de spoorwegovergang aan de Ruurloseweg vanuit en naar Vorden, ter hoogte van het industrieterrein het Werkveld, maandagmiddag 17 oktober al gesloten geweest van 12.00 tot 15.00 uur. Ook op dinsdag 18 oktober zal deze overgang gedurende twee uur gesloten zijn, en wel tussen 18.00 en 20.00 uur. Afgelopen weekend 15 en 16 oktober en ook het komend weekend, zaterdag 22 en zondag 23 oktober, heeft ProRail werkzaamheden gepland op het gehele traject tussen Zutphen en Winterswijk.

Gedurende deze tijd zal ProRail maar liefst tien kilometer spoor vernieuwen, evenals diverse overwegen. Zo worden onder andere nieuwe spoorstaven en belast aangebracht en worden de oude dwarsliggers (bielzen) vervangen door nieuwe betonnen versies. Ten behoeve van de bewoners aan De Leuke in Vorden is een noodweg van rijplaten aangelegd.

Vanwege de werkzaamheden aan de spoorwegen zal van maandag 17 oktober tot en met vrijdag 21 oktober geen treinverkeer mogelijk zijn tussen Vorden en Winterswijk. De weekenden worden tussen Zutphen en Winterswijk bussen van Arriva ingezet, deze zullen voor het station klaarstaan. Ook tussen 17 t/m 21 oktober, op het traject Vorden-Winterswijk, worden bussen ingezet. Als reiziger adviseert men wel rekening te houden met zo'n 15 tot 45 minuten extra reistijd.

Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op de website van ProRail en informatie over dienstregeling en vervangend vervoer kan men de website van Arriva raadplegen.


www.prorail.nl/werkzaamheden

www.arriva.nl/gelderland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant