Jong en oud helpen mee om de enduro mogelijk te maken. Foto: PR
Jong en oud helpen mee om de enduro mogelijk te maken. Foto: PR

Graafschaprijders blij met groot aantal vrijwilligers en leden

Algemeen

53e Oost-Gelderland-rit V.A.M.C. 'De Graafschap- rijders'

VORDEN - Dit jaar zal er voor de 53e keer gestreden worden om de punten voor het Open Nederlands Kampioenschap (O.N.K.) enduro op zaterdag 22 oktober. De Vordense motorclub zal vanaf donderdag de route gaan uitzetten in het buitengebied rondom Vorden. Deze enduro vindt plaats een week voorafgaand aan het Europees kampioenschap (E.K) dat gereden zal worden in Harfsen. De organiserende vereniging is blij met het groot aantal leden en vrijwilligers dat mee helpt met het opbouwen en afbreken van een van de mooiste enduro's van het jaar.

De V.A.M.C. is verheugd dat vele leden meedoen aan deze competitie. Zo komen er veel rijders uit de gemeente Bronckhorst in actie tijdens deze wedstrijd. Daarnaast doen er ook veel leden mee van buiten de gemeente Bronckhorst die wel lid zijn van de club uit Vorden.

In bijna alle klassen is er wel een clublid te vinden die kan strijden om een podiumplaats. In de klasse E2 zijn de leden Robin Nijkamp, Ismo ten Velde en Hans Vogels zelfs goede kandidaten voor de overwinning. Wesley Pittens is de grootste kanshebber voor de overwinning in deze categorie. Nina Klink is de enige dame en komt uit voor het WPM KTM Motors team. Zij kan een behoorlijk stukje sturen en rijden en laat menig man ver achter zich. In de E3 zullen de thuisrijders Mark Wassink en Bas Klein-Haneveld er alles aan doen om Lucas Dolfing te verslaan. Wassink pakte twee weken geleden de overwinning in Havelte en Klein Haneveld die net hersteld was van een langdurige blessure werd keurig derde.

De clubrijders Peter Lenselink, Alex v.d. Broek en Peter Bergsma gaan voor niets minder dan de winst in de klasse EV40. De uit Hengelo Gld. afkomstige Jan Willem Arendsen die zowel in Enter als in Havelte de wedstrijd winnend afsloot krijgt concurrentie van Bram Bulten uit Vorden. Bram rijdt voor het eerst mee in het O.N.K. Hij reed het afgelopen jaar in verschillende jeugdenduro's mee. In de klasse N2 rijden vele lokale helden mee zoals Rick Timmers, Sjoerd Eskes, Wouter Dijkman, Wesley Aalderink et cetera.

Tot op dit moment hebben ze nog geen podiumplaats behaald maar dat zou in Vorden zo maar eens anders kunnen lopen. Het zijn stuk voor stuk snelle jongens en wie weet zit er een verrassing in voor een van hen. In de N3 rijdt Bart Oosting voor mee in het klassement. Momenteel staat hij derde in het kampioenschap en hij zal er alles aan doen om dit te behouden. Verdere lokale deelnemers zijn Tom Berends en Mark Wichink-Kruit. De uit Lochem afkomstige Michel Reins staat aan de leiding in de NV40 klasse.

Al met al veel rijders die uitkomen voor de V.A.M.C. 'De Graafschaprijders'. De club is er trots op dat ze in de breedte en in de top goed meedraaien met hun rijdende leden. Verder hoopt men op enige internationale deelname mede omdat de week erop in Harfsen het E.K. enduro gereden zal worden. Als vanouds liet voorzitter Johannes van Kempen weten bijzonder blij te zijn met de medewerking van de grondeigenaren, gemeente, provincie, waterschap en niet te vergeten E.H.B.O. Vorden, vrijwilligers en sponsoren. Zonder hen is het niet mogelijk om een dergelijk evenement te organiseren waarvoor dank namens de V.A.M.C.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant