Succesvolle GOW wedstrijd voor RTV Vierakker – Wichmond

Algemeen

Succesvolle GOW wedstrijd voor RTV Vierakker – Wichmond

Vorden – Maar liefst twee overwinningen wist de RTV Vierakker – Wichmond zaterdag 15 oktober te behalen in de Gezamenlijke Oostelijke Wielerverenigingen (GOW) wedstrijd die in Vorden in natuurgebied 't Groote Veld plaatsvond. Jan Weevers reed soeverein naar de overwinning bij de Masters 50+ categorie en Rens te Stroet pakte zeer gemakkelijk de overwinning bij de Elite/Beloften. "Zag het er makkelijk uit? Het deed af en toe echt wel een pijn hoor",liet de man uit Keijenborg weten. Te Stroet startte goed. Maar na een paar lussen fietste hij zijn ketting er af. "Het koste wel even wat kracht om terug te komen", aldus Te Stroet. Uiteindelijk wist hij zich naar de kop van de wedstrijd te werken en won met overmacht.

Jan Weevers liet een mooi kunstje zien in het bos in zijn woonplaats Vorden. Hij moest achteraan starten maar wist zich al snel naar voren te werken. Hij haalde de leider van de wedstrijd bij en passeerde hem meteen. Uiteindelijk kwam Weevers over de streep met een magistrale voorsprong. "Het is een mooie overwinning. Ik ben er blij mee." In diezelfde categorie starten ook Erik Bouwmeester uit Vorden en Peter Makkink uit Hengelo. Bouwmeester stond zesde in het klassement, Makkink elfde. Bouwmeester had een goede start, Makkink zijn start mocht wat beter zijn maar hij wist zich snel te herpakken. "Ik zag Peter komen in mijn ooghoek. Hij bleef even achter me hangen maar ik vertelde hem om door te fietsen. Dan zou hij een mooi resultaat boeken", aldus Bouwmeester. Makkink deed wat hem gezegd werd en fietste uiteindelijk naar een vijfde plek toe. Hij was daar erg tevreden mee: "De benen voelden goed. Ik ben echt ontzettend blij met dit resultaat." Bouwmeester eindigde op de achtste plaats. Renze Makkink eindigde op de 21ste plek bij de nieuwelingen categorie.

De renners waren erg content over het rondje rond camping 't Groote Veld in Vorden. 'Draaien en keren in combinatie met tempowerk' was de kern van het rondje dat de organisatie had uitgezet. Een technisch rondje afgewisseld met lange rechte stukken waarop tempo gemaakt kon worden. RTV Vierakker – Wichmond is blij met de reacties die ze gekregen hebben na afloop van de georganiseerde GOW- wedstrijd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant