Strijdlustig Dash neemt twee punten mee naar huis tegen koploper

Algemeen

Vorden - Op zaterdag 15 oktober stond de vierde wedstrijd van het seizoen gepland tegen Krekkers dames 1 in Mariaparochie om 17.00u. Dat deze dames kunnen volleyballen zag je terug in de ranglijst. De tot nu toe ongeslagen koploper is afkomstig uit de topdivisie. De dames uit Vorden stonden op plek vijf na drie wedstrijden met 8 punten.

Vanaf de eerste balwisseling was het een gelijk opgaande strijd. Met mooie verdedigende acties aan beide kanten werd het niveau van de wedstrijd direct neergezet. Er werd gevochten voor iedere punt en ondanks de voorsprong voor Dash wist Krekkers de eerste setwinst binnen te slepen met een aantal mooie aanvallende acties (26-24).

Het was na set 1 duidelijk dat er iets te halen viel. Vanaf het begin werd er een voorsprong opgebouwd. Mede dankzij een aantal sterke series in de service van de kant van Vorden kon Krekkers de opbouw niet vinden naar het maken van punten met hun sterke aanvalsters. Dash kon heerlijk blijven variëren en dit resulteerde in de winst van de eerste punt (18-25).

De start van set 3 was iets minder fel dan de voorgaande sets. Bij de stand van 9-6 achter keerde het tij. Je zag het geloof en de wil om hier een mooie prestatie neer te zetten als team weer terug in de ogen van de speelsters van Dash. Krekkers liet dit niet zonder slag of stoot gebeuren. Ze kwamen aan het eind nog dichterbij, maar het gat was al geslagen. De set werd weer vrij gemakkelijk gewonnen met 19-25. In set 4 was het zoeken naar de focus aan de kant van Dash. De meiden van Krekkers maakten hier dankbaar gebruik van en zagen hun kans schoon op de overwinning van deze set. Met een setstand van 25-18 konden beide teams zich klaarmaken voor een mooie vijfde set.

De vijfde set werd een mooie samenvatting van de voorgaande sets. Twee teams die aan elkaar gewaagd zijn en weten hoe je moet vechten voor elkaar. Dash kwam op achterstand met 4-7, waarna de scheidsrechters een dubieuze beslissing maakten in het nadeel van de dames uit Vorden. Na een hevige discussie besloten we de energie die er nog in zat om te zetten naar een paar fenomenale blokkeringen en konden we de passlijn aan de andere kant weer goed onder druk zetten. Dash kwam zelfs als eerst op matchpoint. Toch zag je dat Krekkers net even op de juiste momenten weet te scoren met hun sterke buitenaanval en werd de bonuspunt bijgeschreven bij de thuisploeg (16-14).

Van dit soort wedstrijden wil je er wel 22 spelen in het seizoen, uiteraard liever afsluitend met winst. Dash staat nu na 4 wedstrijden op 10 punten. Dit is een bijzonder mooi resultaat, ook gezien de personele bezetting. Het gevoel van trots overheerst en we kijken uit naar de wedstrijd dat de meiden uit Mariaparochie op bezoek komen in Vorden.