Bijeenkomst Vrouwen van Nu

Algemeen

VORDEN - Op woensdag 19 oktober is weer de maandelijkse bijeenkomst van de Vrouwen van Nu afdeling Vorden. Gast deze avond is Ellen Vegter, zij is interieurstylist en woont in Ansen (Drenthe). Ze geeft woonadviezen op het gebied van accessoires en dergelijke. Een huis laat zien wie iemand is, maar inrichten hiervan kan moeilijk zijn. Benieuwd naar haar tips? De avond begint om kwart voor acht in de Herberg.

Op dinsdag 8 november is de jaarlijkse middagbijeenkomst. De vrouwen krijgen een film te zien over het werk van Stichting Diyo Nepal. Nepal is één van de armste landen van de wereld. Al vele jaren wonen en werken de Vordense Ilse Bennink en haar Nepalese man Shiva op het platteland van Nepal om de bevolking te helpen. Zij worden gesteund door Stichting Diyo Nepal. Het zijn de kleine dingen die een groot verschil kunnen maken. In april 2015 werd het land getroffen door een zeer zware aardbeving. Op dat moment waren Ilse's moeder Wilna Bennink en buurvrouw Gerda Bielderman ook in Nepal en zo doorstonden ze samen deze grote ramp. Gerda Bielderman was in Nepal om de projecten van Stichting Diyo Nepal te filmen. Een week voor de aardbeving waren zij allemaal op het platteland om vrouwenprojecten bij te wonen.

De film die Gerda hierover maakte, laten ze graag zien. In deze film maakt men kennis met de Nepalese cultuur, de werkwijze van Stichting Diyo Nepal en Shiva en Ilse die hun werk met hart en ziel doen. Na de aardbeving, nu de nood nóg hoger is, laten zij het er niet bij zitten. Na de vertoning van de film kunnen de dames even rondsnuffelen bij de tafel met Nepalese spulletjes die voor de stichting verkocht worden. De opbrengst gaat rechtstreeks naar de projecten van de stichting. De stichting draait helemaal op vrijwilligers en zo blijft er niets aan de strijkstok hangen. De middag begint om 14.00 uur in het Kulturhus.

Wie het leuk lijkt om een keer te komen kijken of Vrouwen van Nu iets voor haar is, is van harte welkom. Meer informatie staat op de website of like Vrouwen van Nu op facebook.


vrouwenvannu.nl/vorden

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant