Gerrit Kastermans en Herbert Rutgers nemen vanaf 1 januari café Uenk over. Foto: Bernadet te Velthuis
Gerrit Kastermans en Herbert Rutgers nemen vanaf 1 januari café Uenk over. Foto: Bernadet te Velthuis

"We willen het huiskamergevoel terug in de kroeg"

Algemeen

Vorden – Zo laten Gerrit Kastermans en Herbert Rutgers weten, die per 1 januari 2017 het spreekwoordelijke stokje overnemen van Frank en Lenie Krijgsman-Speksnijder, de huidige uitbaters van Café Uenk. Oudejaarsnacht om 12 uur 's nachts zal de overname plaatsvinden en viert het nieuwe duo hun officiële opening. Iedereen is deze avond vanaf 23.00 uur van harte welkom.

Door Bernadet te Velthuis

Anderhalf jaar geleden besloten Frank en Lenie Krijgsman-Speksnijder het roer om te gooien en het café te gaan bestieren. De acceptatie was wisselend en zeer uiteenlopend, wat heeft bijgedragen aan het besluit hun zakelijke activiteiten vroegtijdig te stoppen. Wel geven zij aan hier vrede mee te hebben. Wat hun plannen zijn voor de toekomst? "Dat houden we nog even voor ons, maar ideeën hebben we genoeg", zo vertelt Frank enthousiast.

Toen Herbert en Gerrit dit besluit ter ore kwam, werd er al eens voorzichtig geopperd de kroeg samen te gaan runnen. "We wilden niet dat wat het nu is, verloren gaat. Het café is een soort huiskamer en dat moet het blijven. Van een goed gesprek tot flink ouwehoeren en van sportwedstrijden kijken tot feestjes bouwen; het is hier allemaal mogelijk.", zo vertelt Gerrit Kastermans. Uiteindelijk besloten ze de knoop door te hakken en ervoor te gaan. Herbert Rutgers: "We hebben er heel veel zin in en ook het thuisfront is enthousiast".

Het café zal als vanouds weer 7 dagen in de week, 365 dagen per jaar open zijn. Verder zijn alle sportuitzendingen te volgen op groot scherm en/of de diverse televisieschermen. Uiteraard blijft het café ook het honk voor de diverse dart- en biljartclubs, waaronder KOT Vorden en Dart team Uenk, en op de maandagochtend is het café het domein van senioren biljartvereniging 'Op Goed Geluk'. Verder blijven ook de vertrouwde kaart- en klaverjassen avonden bestaan, zal er regelmatig livemuziek te horen zijn en willen de heren aan de weg timmeren als het gaat om het houden van themafeesten en besloten feesten.

Voor andere ideeën, kan men gerust naar de mogelijkheden vragen. Het huidige telefoonnummer, de e-mail en de Facebookpagina van Café Uenk zullen overgenomen worden en blijven zoals het is.

Nieuwjaarsreceptie
Na de officiële opening tijdens Oudejaarsnacht, zal de volgende dag van 16.00 tot 20.00 uur een Nieuwjaarsreceptie plaatsvinden met livemuziek door Peter Arends. De entree is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant