Ratti Dames weer ronde verder in bekercompetitie

Algemeen

Kranenburg - Afgelopen zondag 23 oktober stond de bekerwedstrijd tegen Erix/KSV dames 2 op het programma. Ratti speelde thuis en om 13.30 uur was de aftrap. De tegenstander was niet geheel onbekend, de afgelopen seizoenen hebben de dames geregeld tegenover elkaar gestaan op het veld. En zeker de laatste jaren was het een geduchte tegenstander.

Ratti begon op hoog tempo de wedstrijd, dit resulteerde ook al snel in een paar mooie aanvallen. Marieke Tuinman wist zich mooi vrij te lopen en te scoren, alleen stond ze buitenspel. Dus werd het doelpunt terecht afgekeurd. Maar niet veel later kwam er een mooie steekbal van Ellen bij Marieke terecht en kon ze alsnog de 1-0 maken. Gedurende de eerste helft zakte Ratti iets terug, waardoor Erix ook een aantal kansen kreeg. Deze werden alleen niet omgezet in doelpunten. Ruststand 1-0. Na rust moest het tempo weer wat opgeschroefd worden en was de opdracht opnieuw binnen tien minuten te scoren. Dat lukte nadat Anna de Jonge op doel schoot. Het schot werd nog gekeerd door de keepster, maar Kim Heuvelink was attent en kon de bal binnen koppen. Niet lang daarna was Anna weer de aangeefster d.m.v een voorzet die binnen werd geschoten door Marieke, 3-0. Ratti domineerde de tweede helft en kon lekker vrij de wedstrijd uit voetballen. Er werd goed gecombineerd, en Kim kon met een afstandsschot links onderin de hoek de 4-0 binnenschieten. Tot slot werd het nog 5-0 toen Kim een steekpass op Beate gaf, Beate schoot maar de bal werd tegengehouden door de tegenstandster. Gelukkig kwam hij via haar voor de voeten van Marieke, die hem binnen kon schieten.

Al met al een verdiende zege voor de dames van Ratti, en dus weer een ronde verder in de bekercompetitie! Op 11 december staat de volgende tegenstander te wachten, wie dat wordt is nog niet bekend.