Arjan Huusken (tweede rechts) met zijn broer (r) en de medewerkers achter de marktkraam in Vorden. Foto: Bernadet te Velthuis
Arjan Huusken (tweede rechts) met zijn broer (r) en de medewerkers achter de marktkraam in Vorden. Foto: Bernadet te Velthuis

'Velen komen al langer aan de kraam dan ik op deze wereld ben'

Algemeen

VORDEN – Arjan Huusken (39) van Huusken Groenten en Fruit B.V. is al sinds 1999 iedere vrijdagmorgen te vinden op de markt in Vorden. "Ik weet nog dat ik hier voor het eerst stond en dacht 'wat een vriendelijke volk' en uiteindelijk ben ik nooit meer weggegaan", zo vertelt Huusken, die het bedrijf dat al 50 jaar bestaat gaandeweg van zijn vader overnam. "Velen komen al langer aan de kraam dan ik op deze wereld ben". De kraam van Huusken Groenten en Fruit B.V. is tegenwoordig te vinden op de vaste plek tussen de voorzijde van de Dorpsschool en achterzijde van Het Meestershuis.

Door Bernadet te Velthuis

"Vanaf dat ik een kleine jongen was ging ik altijd al met mijn vader mee naar de markt, dit was 'mijn dingetje'". Zelfs zijn keeperstalent bij Twente gaf hij ervoor op. "Ik ben gewoon verzot op de markt. Ik stopte met de voetbal en sindsdien ben ik vanaf mijn zeventiende al werkzaam op de markt".

Ondertussen heeft Huusken Groenten en Fruit B.V. zeven vaste marktplekken in Gelderland en Overijssel waar zij hun uitgebreide groente- en fruitassortiment verkopen, namelijk: Wierden, Vroomshoop, Haaksbergen, Laren, Enschede, Enter en Vorden. Arjan runt de zaak onderhand samen met zijn broer en mede-vennoot Lucien, en met hulp van de medewerkers.

Huusken kan zich nog goed herinneren hoe hij in Vorden terecht kwam: "We hadden een tip gekregen over een plek op de markt in Vorden en vervolgens moesten we 'solliciteren' bij de marktvereniging, zij zijn zelfstandig en zoeken dus hun eigen kramen uit. Maar gelukkig was het zo beklonken en was een plek op de markt in Vorden een feit". Een plek waar hij vandaag de dag nog steeds tevreden over is. "Vele Vordenaren zijn al vanaf het begin vaste klant en met diverse klanten bouw je een band op".

Onderscheidend assortiment
Op de vraag waarin Huusken Groente en Fruit zich onderscheidt, is Huusken duidelijk: "Wij bieden een groente- en fruitassortiment dat je niet snel elders zult vinden. Zo verkopen wij wel tien soorten tomaten en acht soorten paddenstoelen, om maar twee voorbeelden te noemen. Daarnaast laten wij altijd alles proeven, zodat men weet wat men koopt. Bovendien weet Lucien de klanten werkelijk bij alle producten wel een verhaal te vertellen".

Kwaliteit, service en enthousiasme zijn dan ook de belangrijkste pijlers bij Huusken Groente en Fruit. Dat Huusken zich hiermee onderscheidt is wel duidelijk. "Ondanks de vele concurrentie zijn we altijd weer goed terechtgekomen. ". Dat ook de werknemers het naar de zin hebben, blijkt wel uit het feit dat er geen verloop zit in personeel.

Iedereen is dan ook van harte welkom bij Huusken Groenten en Fruit, de kraam is iedere vrijdagochtend van 8.00 tot 12.30 uur te vinden op de vaste stek op de markt in Vorden. Voor vragen, kan men contact opnemen via onderstaand telefoonnummer en e-mailadres.


huuskenagf@gmail.com

06-53384225

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant