Wethouder Seesing opent, geheel in motor(stijl), het circuit  tezamen met Hamove voorzitter Fred Versteege. Foto: PR Hamove
Wethouder Seesing opent, geheel in motor(stijl), het circuit tezamen met Hamove voorzitter Fred Versteege. Foto: PR Hamove

Vernieuwd circuit Varsselring officieel geopend

Algemeen

HENGELO - Aan het eind van de zomer heeft het stratencircuit de Varsselring een geheel nieuwe asfaltlaag gekregen. Nadat de asfaltlaag was aangebracht zijn de bermen door de gemeente hersteld en hebben vrijwilligers van de motorvereniging geholpen bij de herstelwerkzaamheden aan de opritten.

Op 8 december kon dan ook het circuit officieel geopend worden. In het bijzijn van het Hamove bestuur, de aanwonenden van het circuit en Dostal Wegenbouw opende wethouder Paul Seesing namens de gemeente het circuit geheel in stijl. Nadat hij in volledig racetenue het lintje had doorgeknipt, mocht hij achterop de motor plaatsnemen bij voormalig Nederlands kampioen ONK Supersport en Hamove bestuurslid Torleif Hartelman om zo de eerste ronde over het circuit te maken.

De renovatie van het asfalt geeft de Hamove de mogelijkheid nog jarenlang races te organiseren op het welbekende stratencircuit. De eerste race werd georganiseerd in 1967. 2017 zal dan ook een jubileumjaar zijn met vijftig jaar wegrace op de Varsselring. De internationale races zullen gehouden worden in het weekend van 6 en 7 mei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant