In het midden Erik Bouwmeester en Pater Makkink van RTV Vierakker-Wichmond. Foto: PR
In het midden Erik Bouwmeester en Pater Makkink van RTV Vierakker-Wichmond. Foto: PR

RTV Vierakker-Wichmond vijfde en zesde in crosscompetitie

Algemeen

De slotstrijd werd verreden in Aalten

Wichmond/Vierakker – Peter Makkink uit Hengelo is als vijfde gefinisht in de GOW-competitie (Gezamenlijke Oostelijke Wielerverenigingen) bij de Masters 50+. Erik Bouwmeester uit Vorden wist een zesde plek in de wacht te slepen. Na veertien wedstrijden zit de GOW-competitie er op voor de renners van de RTV Vierakker Wichmond. De slotstrijd werd verreden in Aalten. Bij de Masters 50+ wist Erik Bouwmeester (54) naar een zevende plek te rijden in de deels met sneeuw bedekte bospaden en grasvelden. "Ik merkte al voor de start dat ik echt goede benen had vandaag." Bouwmeester besloot echter om niet te fanatiek te worden: "Ik bleef achter de man rijden die achter me in het klassement stond. Zo kon me niks gebeuren."

Peter Makkink (49) uit Hengelo finishte op het parcours in Aalten als negende en was niet tevreden met zijn optreden. "Een bevroren parcours met hier en daar een laagje sneeuw en ijs is niet mijn ding." Echter is Makkink wel tevreden met zijn vijfde plek in het eindklassement. "Er zat niet veel meer in, dus dan moet je genoegen nemen met deze plek", aldus de man uit Hengelo. Bij de nieuwelingencategorie is Renze Makkink (14) uit Hengelo als zeventiende gefinisht. Hij was na afloop niet blij met deze prestatie. "Voor de start viel ik al in een heel gladde bocht en daarbij heb ik mijn knie bezeerd. Daardoor kon ik mijn trappers nauwelijks rond krijgen en kwam ik dus niet goed vooruit." In het eindklassement finisht de veertienjarige Makkink als vijftiende.

Thijs van Amerongen (30) uit Oldenzaal is niet geselecteerd voor het WK Veldrijden komende week in Bieles, Luxemburg. De man van RTV Vierakker – Wichmond wordt gepasseerd door bondscoach Gerben de Knecht. Van Amerongen reageert: "Ik ben erg teleurgesteld. Ik heb aan de kwalificatie-eis voldaan, maar mag toch niet mee. Dan baal je flink."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant