Astrid Meijerink met een van de bloemencreaties gemaakt voor de wedstrijden. Foto:  Martin Lokven
Astrid Meijerink met een van de bloemencreaties gemaakt voor de wedstrijden. Foto: Martin Lokven

Stagiaire De Vordense Tuin neemt deel aan NK Bloemschikken

Algemeen

NEEDE/VORDEN – Op 16, 17 en 18 maart zal Astrid Meijerink (19) uit Neede deelnemen aan het NK Bloemschikken in de RAI in Amsterdam. "Ik ga me best doen en we zien wel wat het wordt", reageert de derdejaars mbo student Bloembinden aan het AOC in Almelo nuchter over haar deelname aan de Skills Heroes wedstrijd Bloembinder. Tijdens haar stage bij bloemenspeciaalzaak De Vordense Tuin krijgt ze alle ruimte om te oefenen voor het kampioenschap.

Door Bernadet te Velthuis

Vanaf september 2016 tot en met juli 2017 is Astrid twee dagen per week werkzaam bij haar stagebedrijf in Vorden. "Ik vind het fijn dat ik tijdens mijn stage van alles mag uitproberen en dat er ook tijdens de voorrondes volop werd meegedacht over de te maken opdrachten" , zo reageert Astrid dankbaar op de tijd, ruimte en hulp die ze krijgt binnen stagebedrijf De Vordense Tuin. Eigenaresse van de Fleurop bloemist, Monique Norde: "Geweldig dat Astrid zo ver gekomen is en nu aan het NK mag meedoen. Wij leven dan ook erg met haar mee".

De Skills Heroes wedstrijd Bloembinder waar Astrid aan meedoet, bestaat uit diverse wedstrijdronden, en startte in november 2016 met de eerste voorronde op haar eigen school, het AOC in Almelo. Gedurende één dag voerde de studente diverse opdrachten uit, waaronder het maken van een boeket, een bloemstuk en een constructie bestaande uit elementen als buisjes en stokken. 's Avonds volgde de uitslag en bleek Astrid van de 31 deelnemers als een van de twee winnaars uit de bus te komen.

Daarna volgde de kwalificatiewedstrijd voor het NK dat plaatsvond op 26 januari 2017 op het AOC Oost te Twello. Voor het thema 'Duurzaam' ontwierp Astrid onder andere een boeket met daarin plastic bekertjes verwerkt. Uiteindelijk bleek ze een van de acht winnaars en was deelname aan de NK een feit.

Uiteraard werd er voorafgaand aan de wedstrijden veel geoefend. Astrid: "Zowel thuis als bij De Vordense Tuin heb ik veel geoefend. Daarnaast werd er vanuit school een oefendag in Twello georganiseerd waar we allerlei tips kregen van professioneel bloemenarrangeur Marcel van der Haar van Atelier Coraggio in Groenlo.".

De nationale finale, ook wel Skills The Finals genoemd, vindt plaats van 16 t/m 18 maart 2017 in Amsterdam. Tijdens dit evenement zal Astrid de strijd aangaan met de andere finalisten om zich daarna hopelijk nationaal kampioen in haar vakgebied te mogen noemen. De opdrachten die ze hiervoor uit moet voeren, worden op een later moment bekendgemaakt. Maar als ze wint, weet Astrid wel wat ze gaat doen: "Dan ga ik meedoen aan de internationale wedstrijd".

Wat verder haar toekomstplannen zijn? "Ik zou graag doorgaan met een HBO opleiding en misschien daarna wel door met een masteropleiding. Mijn droom is om als freelancer bloemarrangementen te maken voor feesten en evenementen of wie weet een eigen speciaalzaak beginnen", aldus de ambitieuze studente.

Skills Heroes Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo'ers. Er zijn wedstrijden voor verschillende niveaus en leerjaren. Studenten krijgen de kans om hun talenten te laten zien in diverse vakrichtingen. De Skills Heroes wedstrijd Bloembinder is er speciaal voor bloembinders in opleiding.


www.skillsheroes.nl

www.vordensetuin.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant