Ondanks stevige verdediging van The Flyers kon Quintus scoren. Foto: SV Quintus/Liesbeth Spaansen

Quintus Heren Senioren 1 behouden koppositie

Algemeen

HENGELO – Zondag 5 februari speelden de teams Handbalvereniging SV Quintus thuis in Sporhal de Kamp. Het toegestroomde publiek was getuige van pittige, maar sportieve wedstrijden. De Heren Senioren 1 hebben na deze wedstrijddag de koppositie kunnen behouden.

De D2 speelde tegen Brummen D1. Vooraf werd al gezegd dat het een moeilijke pot zou worden en het bleek ook de waarheid. Quintus liep een beetje achter de feiten aan. De tweede helft ging iets beter, maar de uitslag wat 11-15 in het voordeel van Brummen.
Quintus D1 nam het op tegen Grol D1. De jongens begonnen zeer slap, eigenlijk als oude dames met een rollator. Bij rust dus ook maar kleine voorsprong. Peptalk van Pim en de jongens werden wakker. Aanvallend ging het goed, maar de verdediging moet beter. Nog steeds geen puntverlies. Eindstand 18-10.
Het E1 thuisteam begon best goed in de wedstrijd tegen Erix E1. Normaal beginnen ze altijd wat afwachtend, maar dat was deze wedstrijd zeker niet zo. Onze vertrouwde Suze is helaas geblesseerd, dus werd er wat geruild in de opstelling. Er werd fanatiek gespeeld en er werd veel aangevallen. Ruststand 7-1. Tweede helft werd er minder gescoord, maar het was er niet minder spannend om, mooie wedstrijd om te zien. Julia en Jing hebben super gekeept! Eindstand 10-4.
Deze zondag speelde Quintus HC1 een belangrijke wedstrijd tegen AES. De nummers 1, 2 en 3 staan dicht bij elkaar en wil Quintus aanspraak maken op het kampioenschap dan moet het team winnen. De spanning was hoog, de jongens verdedigden strak en heel langzaam werd er uitgelopen. Een rust van 12-9 betekende dat ze op de goede weg waren. De tweede helft begon AES sterk, maar ook Quintus kwam weer op stoom. Het werd stil vanuit Arnhem want AES werd met een eindstand van 26-15 naar huis gestuurd.
De heren 1 van Quintus speelde op zondag tegen de nummer vier van de ranglijst: de Flyers. De druk moest gelijk op de ketel worden gezet om de negen spelers van de Flyers direct te vermoeien. Verschillende break-outs en goed opgebouwde aanvallen leidde tot een 14-12 voorsprong. In de tweede helft liep Quintus fel uit naar een 19-12 voorsprong. Toen was de spanning uit de wedstrijd en konden de heren rustig de wedstrijd naar een 29-21 overwinning brengen. Volgende week de kampioenswedstrijd tegen Erix.
De Quintus Heren Senioren 3 speelden tegen Stormvogels HS1, uitslag 17-20.
De meiden van Quintus C moesten vandaag tegen AES Arnhem. De C meiden waren een stukje groter dan de meiden van Arnhem en daarom een mooie gelegenheid om nieuwe trucjes uit te proberen. Dit liep natuurlijk niet altijd vlekkeloos maar mooi om te zien. Eindstand 26-6.