Hans Dulfer. Foto: PR
Hans Dulfer. Foto: PR

Hans Dulfer in NR.2 Jazzclub Lounge

Algemeen

VORDEN - Zondag 19 februari komt Hans Dulfer naar Vorden. Samen met gitarist Jerome Hol, bassist Eric Barkman en drummer Gijs Dijkhuizen zal hij een optreden verzorgen in de NR.2 Jazzclub Lounge, Industrieweg 2 in Vorden. De zaal gaat open om 15.00 uur.

Al sinds de tweede helft van devijftiger jaren volgt deze veelzijdige muzikant de muziektrends op de voet. Van hardbop en bigband tot sessies met Willem Breuker midden jaren zestig en free jazz in de groep van Peter Snoei. In de jaren die volgen werkt Dulfer met vele grote namen binnen een grote verscheidenheid aan muziekstijlen. Van funk, rock en jazz tot de oprichting van de speedmetal band 'Reflud' in 1981.

In 1994 neemt Dulfer het album 'Big Boy' op, een unieke cross-over van jazz en elektronische muziek. Dulfer viert grote successen in Japan in de jaren negentig. Hans Dulfer was tijdens zijn 60-jarige muziekcarrière onder andere bestuurslid van het Bimhuis, directeur van Paradiso, columnist en radiopresentator. In 1993 krijgt hij de Bird Award van het North Sea Jazz Festival.

De toegang bedraagt 12,50 euro p.p., inclusief exotische hapjes uit eigen keuken.

De volgende editie is op zondag 19 maart met zangeres Masha Bijlsma.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant