Prins Joost (Van Duin) de Eerste en Adjudant Gerrit (Otten) de Eerste van vorig jaar, lieten zich afgelopen jaar nadrukkelijk als prins en adjudant gelden in de buurtschappen Kranenburg en Medler. Foto: Jan Hendriksen
Prins Joost (Van Duin) de Eerste en Adjudant Gerrit (Otten) de Eerste van vorig jaar, lieten zich afgelopen jaar nadrukkelijk als prins en adjudant gelden in de buurtschappen Kranenburg en Medler. Foto: Jan Hendriksen

Medler twee dagen omgedoopt tot Kranenburg Oost

Algemeen

Kranenburg Oost – Stichting Kranenburgs Carnaval er weer in geslaagd om dit jaar een uitdagend programma samen te stellen voor de carnavalisten. Evenals vorig jaar is café-restaurant 't Wapen van 't Medler in buurtschap Medler de residentie van de carnavalsactiviteiten op zaterdagavond 25 februari en zondagmiddag 26 februari. Buurtschap Medler wordt op deze twee carnavalsdagen dan ook omgedoopt tot 'Kranenburg Oost'.

Door Jan Hendriksen

Zaterdagavond 25 februari staat in het teken van de onthulling van de nieuwe prins of prinses tijdens het Grote Carnavalsbal onder leiding van de bekende Vordense band 'Anders is het Niet' (aanvang 20.30 uur). 'Anders is het Niet' typeert zich als een veelzijdige band die maar met één doel naar optredens komt: feest maken!

Na het aftreden van Prins Joost (Van Duin) de Eerste en Adjudant Gerrit (Otten) de Eerste, die in het afgelopen jaar zich nadrukkelijk als prins en adjudant lieten gelden in de buurtschappen Kranenburg en Medler tijdens onder meer de Medler Fair, het Paasvuur en het Medlertol Oranjefeest, zullen de nieuwe prins(es) en zijn/haar adjudant hun opwachting maken.

Wie dit zijn, is en blijft nog een groot geheim. Voorzitter André Arfman van Stichting Kranenburgs Carnaval wil al wel vast een cryptische omschrijving van de nieuwe prins(es) prijsgegeven: "Deze overloper geniet graag van het leven." Verder zullen tijdens het Grote Carnavalsbal ook diverse gastoptredens de revue passeren en is er tijd ingeruimd waarin een aantal lokale helden 'acte de précence' geven.

Gratis Kindercarnaval dankzij lotenverkoop
Het programma op zondag 26 februari start om 14.45 uur met een ballonnenwedstrijd voor de jeugd: de officiële start van het Kindercarnaval. Na het oplaten van de ballonnen zullen de kinderen in het cafégedeelte van ´t Wapen van ´t Medler worden getrakteerd op een show van Theater Fiets.

Daarnaast zullen de kinderen op enkele versnaperingen tijdens en na de show worden getrakteerd zoals onder meer op een broodje knakworst. De entree voor het Kindercarnaval is geheel gratis door de opbrengst uit de jaarlijkse lotenverkoop die afgelopen zaterdag grotendeels in het buitengebied van Vorden plaatsvond en komende zaterdag in de bebouwde kom van Vorden zal plaatsvinden. De trekking van de winnende lotnummers zal op vrijdag 24 februari door Prins Joost de Eerste plaatsvinden.

Café Carnaval
Zondagmiddag vindt er vanaf 15.00 uur in de residentie van 't Wapen van 't Medler een 'Olderwets' Café Carnaval plaats met medewerking van de band Gewoon Jansen uit Hengelo (G). Onder het motto 'Gewoon Jansen wil feest in de keet' maken de Jansens er ongetwijfeld weer een dolle boel van. Ook zal DJ Martin medewerking aan dit Café Carnaval verlenen.

Kortom alle redenen om zaterdagavond 25 februari en zondagmiddag 26 februari een bezoek te brengen aan 'Kranenburg Oost'.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant