Iris Hulsteijn (r) is de nieuwe eigenaresse van Visser Mode in Vorden. Zij neemt de zaak over van Henco en Tineke Elbrink. Foto: Luuk Stam
Iris Hulsteijn (r) is de nieuwe eigenaresse van Visser Mode in Vorden. Zij neemt de zaak over van Henco en Tineke Elbrink. Foto: Luuk Stam

Iris Hulsteijn (23) zet Visser Mode voort

Algemeen

Ettense neemt modezaak in Vorden over van Henco en Tineke Elbrink

Door Luuk Stam

VORDEN - Pas 23 jaar oud en nu al een eigen kledingwinkel. Iris Hulsteijn uit Etten draait er haar hand niet voor om. Ze is dan ook bepaald geen groentje in de modewereld. Hulsteijn stond al op haar veertiende in een kledingzaak, doorliep haar opleiding op de modevakschool in Doorn, werkte vijf jaar voor het gerenommeerde kledingmerk G-Star en kwam twee jaar terug via een modeadviseur bij Visser in Vorden terecht.

Hier begon ze met een stage, die ging over in werk en met ingang van 1 februari is zij de nieuwe eigenaresse van de Vordense modezaak. Hulsteijn nam het stokje over van Henco (65) en Tineke (59) Elbrink. Daarmee is de zaak uit familiehanden verdwenen, want Henco is de kleinzoon van Hendrik Willem Visser, de man die de zaak bijna negentig jaar geleden begon. De naam Visser bleef altijd gehandhaafd en dat is nu niet anders.
Op donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 februari konden klanten Henco en Tineke in de winkel de hand schudden. Na jaren tussen de kleding te hebben gestaan, gaan zij genieten van een welverdiend pensioen. Dat een jonge onderneemster de zaak voortzet, doet het echtpaar Elbrink goed. "Super", vindt Tineke. "Gewoon heerlijk", vult Henco aan. "Voor het dorp is het geweldig dat een zaak als deze blijft bestaan."

De nieuwe eigenaresse zal niet veel aan de winkel veranderen. Het merkenpakket blijft ongewijzigd waardoor klanten hun vertrouwde kleding kunnen blijven kopen en ook het team van Visser Mode blijft zoals het was. "Natuurlijk zal ik in de winkel wel wat kleine dingen aanpassen om er echt mijn winkel van te maken", geeft Hulsteijn aan. Zo zijn de rode wanden inmiddels grijs en ondergaat de toonbank binnenkort een metamorfose.

Voor de nu 23-jarige Ettense lag het enigszins in de lijn der verwachting dat ze als onderneemster in de mode terecht zou komen, maar ze had pakweg vijf jaar geleden niet kunnen bedenken dat dit in Vorden zou gebeuren. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik het dorp niet zo goed kende", bekent ze. "Nu ik hier een tijdje ben, vind ik het wel heel leuk. In de zomer is het hier op de terrassen minstens zo gezellig als in Doetinchem."

Bijkomend voordeel in Vorden is de goede bereikbaarheid van de winkel. Iets dat klanten heel erg waarderen, zo merkten ook de vorige eigenaren. "Ze parkeren hier gratis voor de deur en stappen zo de winkel binnen", vertelt Tineke Elbrink. "Vooral voor oude mensen is dat heel fijn. Net als dat ze de sfeer hier heel prettig vinden. Die gezelligheid en de sociale contacten zullen wij wel gaan missen."

Het afzwaaiende echtpaar heeft er het volste vertrouwen in dat hun veel jongere opvolgster er een succes van gaat maken. Als het aan Hulsteijn ligt, blijft Visser Mode nog jaren een begrip in Vorden en omstreken. "In augustus bestaan we negentig jaar. Daar gaan we weer iets moois van maken. En hopelijk mag ik hier ook de honderd jaar halen. Daar heb ik dan misschien maar een klein deel aan bijgedragen, maar het zou wel heel bijzonder zijn."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant