De aanwezigen gingen in groepjes in discussie over aandachtspunten voor Vorden. Foto: PR
De aanwezigen gingen in groepjes in discussie over aandachtspunten voor Vorden. Foto: PR

Een sterk dorp als Vorden op de kaart te zetten

Algemeen

Inspirerende brainstormsessie stichting 4xV

VORDEN - Een bijzondere en zeer geslaagde avond. Dat kon het bestuur van de stichting Van Vorden Voor Vorden vaststellen na de druk bezochte brainstormavond in het Kulturhus op woensdag 15 februari. De bezoekers van de avond kwamen vanuit diverse organisaties als verenigingen, stichtingen en ondernemers, maar ook gewoon belangstellende burgers waren aanwezig in het publiek.

De doelstelling was via het verbinden van al die verschillende organisaties en goeie samenwerking met zowel gemeente als bevolking een sterk dorp als Vorden op de kaart te zetten, waarbinnen het voor de inwoners evenals de bezoekers aangenaam vertoeven is.
De avond werd na de opening door een aantal enthousiaste sprekers, waaronder Maarten Smit (promotie en toerisme), Peter Jansen (sport voor ouderen), Marc van der Linden (samenwerking verenigingen) en Jaap Hesselink (sportactiviteiten koppelen aan een goed doel) naar een inspirerende sfeer gedreven. Bestuurslid Jan Borgonjen maakte duidelijk waar Vorden nu staat en welke activiteiten nu al lopen.

Het door Geert Vlogman geïntroduceerde onderwerp 'Gesprekken aan de keukentafel' verdeelde de zaal in tien groepen, waarbij aan elke tafel een discussie op gang werd gebracht aan de hand van een drietal vragen. Hieruit kwam vooral naar voren welke aandachtspunten belangrijk zijn voor Vorden en aan welke punten duidelijk meer focus moet worden toegekend. Al deze punten werden verzameld en vormen de basis voor de vervolggesprekken en bijeenkomsten.

Dat het beoefenen van sport een belangrijke verbindingsfactor is en dat naast het bewegen ook het sociale aspect een rol speelt kwam duidelijk naar voren. Maar daarnaast werd helder dat beleving via Kunst en Cultuur in een prachtig dorp als Vorden veel enthousiasme teweeg zal kunnen brengen. Verder werd duidelijk dat er meer activiteiten voor de jeugd noodzakelijk zijn, maar ook dat een stichting als Oud Vorden meer belicht kan worden. Dit is slechts een greep uit de lange lijst met aanbevelingen.

Het bestuur van de stichting Van Vorden Voor Vorden was aangenaam verrast door zowel de opkomst als het verloop van de avond of zoals dagvoorzitter Jan Gerritsen memoreerde: "Als je hier niet bij was dan heb je echt iets gemist".

Volgende bijeenkomst
Een datum voor de volgende bijeenkomst is vastgesteld voor woensdag 25 oktober, opnieuw in het Kulturhus. Ook tussentijds zijn reacties welkom, dit kan via onderstaand emailadres.


VanVordenVoorVorden@gmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant