Wout Zijlstra de Sterkste man van Nederland in 2001 komt de ‘Sterkste man/vrouw van Vorden’ jureren,en presenteren. Foto: PR.
Wout Zijlstra de Sterkste man van Nederland in 2001 komt de ‘Sterkste man/vrouw van Vorden’ jureren,en presenteren. Foto: PR.

Sterkste man en vrouw van Vorden

Algemeen

VORDEN – De zeer succesvolle samenwerking tussen Sporthal 't Jebbink en de Vordense Evenementen Stichting VOEST krijgt na het Carnavalsfeest op zaterdagavond 25 februari in sporthal 't Jebbink een vervolg. Op zaterdag 20 mei vindt namelijk in en rond sporthal 't Jebbink de 'Sterkste man en vrouw van Vorden' plaats. Hiermee herleven oude tijden. In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw vonden ook dergelijke wedstrijden in Vorden plaats. Vordenaar Willem Oldenhave was destijds één van de hoofdrolspelers tijdens deze wedstrijden.

Door Jan Hendriksen

In oktober vorig jaar kreeg eigenaar Edwin Schooltink van sporthal 't Jebbink een enerverende rondleiding met 'sterke verhalen' in het trainingscentrum van voormalig sterkste man van Nederland (2001) en winnaar van World's Strongest Team (1998) Wout Zijlstra in het Friese Folsgare.

Hierbij deed Schooltink de uitnodiging aan Wout Zijlstra om in 2017 de wedstrijd 'Sterkste man/vrouw van Vorden' te komen jureren en te presenteren. "Vanuit dit initiatief zal sporthal 't Jebbink samen met VOEST op 20 mei op zoek gaan naar de 'Sterkste man en vrouw van Vorden'. Een competitie waarin enkel een gevulde mouw niet voldoende zal zijn voor de winst. Naast kracht zijn ook snelheid en behendigheid elementen die de potentiële winnaars moeten bezitten willen ze kans maken op de fel begeerde titel 'Sterkste man of vrouw van Vorden'", zo doet voorzitter Jarno Messing van VOEST uit de doeken. De wedstrijdleiding ligt in handen van Wout Zijlstra die tevens de presentatie van deze dag voor zijn rekening neemt.

Demonstraties
De sterkste man/vrouw wedstrijden zijn op televisie begonnen in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Dus wat televisie betreft een jonge sport. Maar het spreekt voor zich dat al vanaf het begin van de mensheid gestreden werd wie de sterkste was. Wout Zijlstra organiseert al jaren sterkste man wedstrijden internationaal, landelijk, provinciaal of voor de plaatselijke bevolking.

Dit gaat meestal samen met een demonstratie van Wout Zijlstra die dan telefoonboeken doormidden scheurt, met een speciaal apparaat vijftien tot twintig kinderen optilt, boomstammen en grote stenen optilt, vrachtwagens trekt en natuurlijk het gewicht hoog gooit waar Wout Zijlstra het wereldrecord van bezit. Het aanwezige publiek mag het dan natuurlijk tegen Wout Zijlstra opnemen.

Activiteiten
Rondom de competitie 'Sterkste man/vrouw van Vorden' zullen er zaterdag 20 mei op het evenemententerrein bij sporthal 't Jebbink tal van leuke activiteiten plaatsvinden. Deelnemers voor de 'Sterkste man/vrouw van Vorden' kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@sporthal-vorden.nl. Voor meer informatie: zie de Facebook pagina's van sporthal 't Jebbink en VOEST.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant