Emmen '95 was ditmaal de tegenstander van de Vordense dames. Foto: PR

Dash pakt volle winst in eigen huis

Algemeen

VORDEN - Zaterdag 25 maart stond de negentiende wedstrijdronde op het programma in de eerste divisie A. Emmen '95 was ditmaal de tegenstander van de Vordense dames. Emmen '95 staat op de elfde plek en vecht tegen degradatie. Bij winst kunnen ze in het spoor blijven van VCV om zo promotie/degradatiewedstrijden af te dwingen. Door het vertrek van Giel Jansen staat tot het eind van het seizoen Ellen Leunk aan het roer bij de hoofdmacht van Vorden.

De eerste set begon wat tam. De servicedruk lag aan beide kanten hoog en zo liep ook de eerste set gelijk op. De Vordense dames kregen geen grip op de lange buitenaanvalsters van Emmen '95. Met wat kleine aanpassingen in de verdediging konden de Vordense dames bijblijven. Met wat wisselingen aan het net voor een sterkere blokkering kon het verschil gemaakt worden en zo stond Dash met 1-0 voor.

De tweede set werd even de gashendel opgetrokken aan Vordense zijde. Met veel service series en snoeiharde aanvallen aan de buitenkant was Emmen '95 gezien. Er werd genoten van ieder mooi punt en het spelplezier spatte er vanaf. Met 25-17 kwamen de Vordense dames op een 2-0 voorsprong.

In set drie liet Emmen '95 zien dat ook zij goed kunnen serveren. De passlijn van Dash werd onder vuur genomen en er werd veel risico genomen. Met een kleine achterstand werd er een time-out genomen. Het publiek ging nog even goed achter Dash staan en liet zich horen. Wederom speelde de service een belangrijke rol in deze wedstrijd wat leidde tot een gelijkopgaande strijd tot de 20. Om de waardevolle derde en vierde punt binnen te slepen werd drie keer over slim via de blokkering van Emmen gescoord. De dames uit het Noorden hadden hier geen antwoord op. Met een setstand van 25-22 werden er belangrijke punten gepakt om handhaving te bereiken.

In de laatste set ging Dash voortvarend van start. Emmen gaf zich niet snel gewonnen en voelde dat de bonuspunt meegenomen kon worden naar huis. De spelverdeelster probeerde invloed uit te oefenen op het spel door de beste aanvaller op te zoeken. Deze wist niet te scoren en daar maakte Dash gebruik van. Echt spannend werd het niet meer in 't Jebbink (25-22).

Met de volle vijf punten klimt Dash naar een mooie zesde plaats in het linkerrijtje. Er wordt uitgekeken naar de volgende wedstrijd in Groningen op zaterdag 1 april om 17.00 uur tegen Oranje Nassau.