De Graafschap Dierenartsen heeft haar hoofdvestiging in Vorden. Foto: Jan Hendriksen.
De Graafschap Dierenartsen heeft haar hoofdvestiging in Vorden. Foto: Jan Hendriksen.

Fusie De Graafschap Dierenartsen en Diergezondheidscentrum 't Wijdseland

Algemeen

VORDEN - Per 1 januari 2017 zijn Diergezondheidscentrum 't Wijdseland en De Graafschap Dierenartsen gefuseerd. Samen gaan ze verder onder de naam De Graafschap Dierenartsen. Zij verwachten met deze fusie de zorg voor de gezelschapsdieren, landbouwhuisdieren en paarden in de regio nog verder te optimaliseren.

De samenwerking betekent dat er voor de verschillende diersoorten meer specifieke vakkennis aanwezig is. "De ontwikkelingen in de diverse markten vragen steeds specifiekere kennis. Deze kennis willen wij  graag op korte afstand van onze klant leveren" zegt Arjan den Hertog, dierenarts en mede-eigenaar van De Graafschap Dierenartsen.

Diergezondheidscentrum 't Wijdseland en De Graafschap Dierenartsen werken op het gebied van Landbouwhuisdieren al een tijd samen. De landelijke trend bij de bedrijven met landbouwhuisdieren is dat er minder bedrijven komen, die steeds groter van omvang zijn. Dit vraagt om specifieke vakkennis op verschillende onderdelen. Bijvoorbeeld: Vruchtbaarheid, uiergezondheid, klauwgezondheid en bedrijfsmanagement. Door de fusie zijn we ook voor diverse organisaties die zich bezighouden met onderzoek en productontwikkeling een interessante partner. Hierdoor zijn wij, en onze klanten, in een vroeg stadium betrokken bij de laatste ontwikkelingen, aldus den Hertog. Het voordeel daarvan is dat we indien er verbeteringen te realiseren zijn we vroeg op de hoogte zijn van deze verbeteringen.

Groot, maar toch laagdrempelig
Met deze fusie is De Graafschap Dierenartsen één van de grootste zelfstandige dierenartspraktijken in Nederland geworden. Op de vraag of dit dan allemaal niet heel log en afstandelijk wordt, antwoordt den Hertog: "De landbouwhuisdierensector is gevestigd in Steenderen, dit is precies in het midden van het gebied van beide praktijken. Dezelfde artsen blijven bij hun klanten komen. Deze artsen kunnen nu putten uit een groot intern expertise netwerk, waardoor lokaal goed en snel gehandeld kan worden".  Voor de Gezelschapsdieren blijven alle locaties bestaan. Den Hertog geeft aan dat door de fusie het zelfs mogelijk wordt om op meerdere locaties meer expertise te bieden. Bovendien is het nu voor de klant makkelijker om een afspraak te maken, omdat men uit meer locaties in de buurt kan kiezen.

Voor de eigenaren van paarden verandert er meer. Zij krijgen meer gespecialiseerde paardengeneeskunde door deze fusie. Dit betekent wel dat ze te maken kunnen krijgen met een aantal nieuwe gezichten.  

Locaties
Sinds de fusie bestaat De Graafschap Dierenartsen uit veertien locaties: Vorden, Doesburg, Brummen, Didam, Dieren, Doetinchem, Eerbeek, Hengelo, Ruurlo, Steenderen, Velp, Wehl, Zutphen Centrum en Zutphen Leesten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant