Het ging om een granaat met 18 kilo springstof. Foto: PR
Het ging om een granaat met 18 kilo springstof. Foto: PR

Groot explosief aangetroffen tijdens werkzaamheden in Wichmond

Algemeen

Wichmond - Op een akker aan de Lankhorsterstraat in Wichmond is vrijdagmiddag 21 april een groot explosief aangetroffen tijdens werkzaamheden. Vermoedelijk gaat het om geschutmunitie uit de Tweede Wereldoorlog. Het ging om een granaat met 18 kilo springstof.

De bom werd rond 16.30 uur aangetroffen door een werknemer van een loonbedrijf die op dat moment aan het injecteren was. Daardoor kwam het projectiel naar boven. De werknemer heeft vervolgens het explosief met een forse omvang zelf opgetild en op het werktuig gelegd om deze vervolgens naar de weg te rijden. Daar heeft hij hem weer in het land gelegd waarna er hulp is ingeschakeld.

De politie sloot direct de Lankhorsterstraat vanaf de Baakseweg en de Okhorsterweg af. De explosieven opruimingsdienst Defensie (EODD) is ter plaatse gekomen en heeft het explosief geïnspecteerd. Vervolgens is er een loonbedrijf aan te pas gekomen die met een kraan een gat in het akkerland gegraven heeft waar het explosief tot ontploffing is gebracht. Buurtbewoners hoefden niet geëvacueerd te worden en konden thuis blijven. Tegen 21.00 uur werd de Lankhorsterstraat in Wichmond weer vrijgegeven.

Het explosief werd tot ontploffing gebracht Foto: GinoPress
Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft het explosief geïnspecteerd. Foto: GinoPress

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant