Gerard Scheffer tussen zijn beide zoons Frank en Niels. Foto: PR.
Gerard Scheffer tussen zijn beide zoons Frank en Niels. Foto: PR.

Familie Scheffer wil titel 'Sterkste man van Vorden' in de familie houden

Algemeen

VORDENTijdens de laatste editie van de 'Sterkste man van Vorden' in 1985 mocht Gerard Scheffer (55) uit buurtschap Delden zich na twee dagen zwoegen de sterkste man van Vorden noemen. Destijds bestond de concurrentie voor Scheffer uit vijf sterke mannen in de personen van Willem Oldenhave, Tonnie de Jong, Gerard Berendsen, Paul van Lingen en Appie Looman.

Door Jan Hendriksen en Jarno Messing

De strijd destijds georganiseerd door Jeugdsoos 't Stampertje was verspreid over twee dagen en was een echte publiekstrekker op de finaledag tijdens Koninginnedag. Ondanks de eindspurt op de tweede dag van first runner-up Willem Oldenhave wist Gerard Scheffer zich toch te kronen tot 'Sterkste man van Vorden'. Een titel die hij tot op de dag van vandaag nog altijd bij zich draagt omdat nadien geen vergelijkbare competitie meer heeft plaats gevonden in Vorden. De laatste 'Sterkste vrouw van Vorden' was Jolanda Temmink (50) die in 1984 deze titel op haar naam schreef.

Met de komst van een nieuwe editie van de 'Sterkste man van Vorden' op 20 mei bij sporthal 't Jebbink in Vorden, waarin sporthal 't Jebbink samen met de Vordense Evenementen Stichting VOEST op zoek gaat naar de sterkste man/vrouw van Vorden dreigt de titel de familie Scheffer te verlaten. Hoewel, is die dreiging er wel? Want Gerard Scheffer wil koste wat kost de titel behouden en zet daarbij zijn eigen roots en trots in. Zijn twee zonen Frank (23) en Niels (24) hebben zich reeds ingeschreven voor deelname aan de competitie en daarmee heeft de familie Scheffer maar liefst twee ijzers in het vuur.

Kracht, snelheid en behendigheid
Sporthal 't Jebbink en VOEST hebben voor de competitie van de 'Sterkste man van Vorden 2017' de handen in een geslagen met de 'Sterkste man van Nederland' uit 2001 en winnaar van World's Strongest Team (1998) Wout Zijlstra uit het Friese Folsgare. Een competitie waarin enkel een gevulde mouw niet voldoende zal zijn voor de winst. Naast kracht zijn ook snelheid en behendigheid elementen die de potentiële winnaar moet bezitten, wil men kans maken op de felbegeerde titel 'Sterkste man of vrouw van Vorden'. De wedstrijd onderdelen bestaan onder meer uit melkbussen sjouwen, steen heffen, gewicht hoog gooien, stones of strenght en het finale stuk: auto trekken.

Opgave
Nieuwsgierig of de titel door de Scheffers behouden blijft? Dan verwelkomt VOEST en sporthal 't Jebbink iedereen graag op 20 mei rond de klok van 15.00 uur bij sporthal 't Jebbink in Vorden. Of zelf ook enthousiast geworden en wilt u mee strijden om de titel? Opgeven kan nog door een mail te sturen naar info@sporthal-vorden.nl. Voor meer informatie: zie de Facebookpagina's van sporthal 't Jebbink en VOEST.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant