Vorden 1 begon zondag tegen Rood Wit uit Groesbeek. Foto: PR

Vorden 1 nog steeds kans op nacompetitie

Algemeen

VORDEN - Doordat Vorden 1 afgelopen haar 22stee wedstrijd met 3-1 heeft gewonnen van Rood Wit uit Groesbeek is de ploeg van trainer Michel Feukkink gestegen naar de gedeelde 3de plaats met 35 punten. Net als FC Winterswijk, Leones en AZC staan de geel-zwarten nu op een plek op de ranglijst die kansen biedt om deelname af te dwingen aan de nacompetitie. De uitwedstrijd van komende zondag tegen FC Winterswijk is daarom van groot belang en bij winst doet het 1e elftal een goed stap richting de 3de of 4de plaats op de eindranglijst.

Vorden 1 begon zondag tegen Rood Wit met dezelfde opstelling als de laatste wedstrijd tegen Concordia Wehl op Tweede Paasdag. Dit hield in dat sterkhouders als Roy Böhmer, Ate Barendsen en Gijs van der Veen reserve stonden en het 1e elftal begon met de volgende basis elf: Robin Verstege (22), Bart Stokman (26), Bas Kortstee (21), Stefan Eggink (28), Sam Abbink (22), Bas Abbink (20), Wiebe de Jong (24), Siebren Bijenhof (20), Koen Oosterhuis (21), Daan Horstman (23) en Frank Hiddink (25).

Het eerste half uur had Vorden 1 een licht veldoverwicht en had het controle over de wedstrijd omdat het achterin en op het middenveld de meerdere was ten opzichte van de ploeg uit Groesbeek. Een aantal keren werd uit het veldoverwicht ook een kans gecreëerd en moest de doelman van de rood-witten handelend optreden. In de 38stee minuut werd het dan alsnog 1-0, toen Daan Horstman aan de linkerkant dreigend door kwam en uiteindelijk een prima lage voorzet voor het doel gaf en deze werd bij de 2e paal keurig binnen getikt door de instormende Bas Abbink. Na de rust leek het spel in eerste instantie dezelfde kant op te gaan als in de 1e helft, maar toen Rood Wit in de gaten kreeg dat het in deze wedstrijd toch echt een resultaat moest gaan halen om van de onderste plek te komen, veranderde het spelbeeld ineens.

Vorden verloor de slag op het middenveld, er was geen aansluiting en geen enkele druk op de bal en zowaar kwamen de bezoekers uit Groesbeek een 20 minuten lang een paar keer gevaarlijk voor het doel van Robin Verstege. In de 65ste minuut resulteerde dit in de 1-1 toen een voorzet van links ongehinderd binnen gekopt kon worden bij de tweede paal. Ook in de tien minuten daarna, ondanks het inbrengen van Roy Böhmer, wist Vorden de slag op het middenveld niet terug te winnen en kwam het eerste nog twee keer goed weg doordat Rood Wit twee kansen onbenut liet. Met nog een kwartier te spelen werden ook Ate Barendsen en Gijs van der Veen ingebracht en kantelde de wedstrijd alsnog. In de 80e minuut werd een fraaie aanval opgezet door Gijs van der Veen die de diepgaande Koen Oosterhuis prima bediende en deze legde de bal keurig af op Daan Horstman en zijn voorzet werd binnen gekopt door Frank Hiddink.

Omdat deze bal nog met de hak het beslissende tikje kreeg werd het doelpunt op naam van Ate Barendsen gezet. In de laatste minuut van de wedstrijd werd het nog 3-1 toen Roy Böhmer een prima solo beëindigde in het 16-metergebied met een slim pasje op Frank Hiddink. Deze nam de bal aan, liet hem één keer stuiteren en schoot toen half-volley de bal in het dak van het doel.