Marloes Meulenbroek (l) en Hester Looman van haarstudio Marloes. Foto: Ingrid Stevens, Casa Nostra Fotografie
Marloes Meulenbroek (l) en Hester Looman van haarstudio Marloes. Foto: Ingrid Stevens, Casa Nostra Fotografie

Haarstudio Marloes bestaat deze week precies vijf jaar

Algemeen

VORDEN - Marloes Meulenbroek (29) viert deze week het vijfjarig bestaan van haar Vordense haarstudio.

Door Luuk Stam

De nu 29-jarige Marloes Meulenbroek uit Vorden wist als kind al dat ze kapster wilde worden. Dat begon al met het knippen van haar Barbiepoppen. Vanwege het eigen bedrijf van haar ouders was ook het ondernemen voor haar niet onbekend. Na ervaring te hebben opgedaan bij andere kapsalons begon Meulenbroek dan ook voor zichzelf.

Dat is deze week precies vijf jaar geleden. Vijf jaar waarin haarstudio Marloes uitgroeide tot een goed lopende kapperszaak. Meulenbroek begon de studio aan de Raadhuisstraat met twee stoelen, maar breidde de zaak uit nadat Hester Looman uit Zelhem haar kwam versterken. Klanten komen niet alleen uit Vorden, maar ook uit de omliggende dorpen.

Het feit dat haar eigen zaak al vanaf het begin af aan goed liep, heeft Meulenbroek zelf ook enigszins verbaasd. "Eerst dacht ik van; als ik maar eens drie dagen vol zit", vertelt de jonge onderneemster. "Ik zette een bord aan de weg waarop stond dat mensen zonder afspraak konden komen knippen, maar dat bord kon na een week alweer weg. Het liep storm."

Dat het pand waarin voorheen schoenmaker Visser huisde een stukje van de Raadhuisstraat afligt, ziet Meulenbroek niet als een probleem. Via sociale media weet ze haar klanten heel goed te bereiken. Wat ook helpt is dat de buurman - de Bruna - veel mensen trekt. "Die zijn dan toch nieuwsgierig wat voor zaakje daar nog achter zit", zegt Meulenbroek.
In de haarstudio komt de kleur roze veel terug. "Ik ben gek op die kleur", zegt de eigenaresse. "Roze is misschien niet heel stoer, maar er komen hier ook mannen, hoor. Die staan ook aan de roze balie. Het is lekker fleurig en fris en het past mooi bij het zwarte van de stoelen. Ik heb er echt mijn eigen ding van gemaakt."

Naast het kapperswerk verzorgt haarstudio Marloes ook visagie. Twee jaar geleden haalde Meulenbroek het bijbehorende diploma. Zo maakt ze ook geregeld een bruid klaar voor haar trouwdag. "Dan kijk ik niet alleen naar het haar, maar het complete gezicht", vertelt Meulenbroek. "Ik vind het mooi als mensen hier geheel verzorgd de deur uitgaan."

Wie zich deze week laat knippen bij haarstudio Marloes kan na afloop op een kleine verrassing ter ere van het vijfjarig bestaan rekenen. Al zal het vooral zijn zoals altijd. "We vinden de gezelligheid en de sfeer heel belangrijk", zegt de goedlachse Meulenbroek. "Mensen moeten hier met een fijn gevoel komen."


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant