Ronald Snijders is een veelzijdig muzikant en componist. Foto: PR
Ronald Snijders is een veelzijdig muzikant en componist. Foto: PR

Fluitist Ronald Snijders bij Nr.2 Jazzclub Lounge

Algemeen

Fluitist Ronald Snijders bij Nr.2 Jazzclub Lounge

VORDEN - Gevierd fluitist Ronald Snijders komt op zondag 21 mei met band naar Nr.2 Jazzclub Lounge aan de Industrieweg 2 in Vorden. De zaal gaat open om 15.00 uur en de toegang is 12,50 euro per persoon, inclusief exotische hapjes uit eigen keuken.

Ronald Snijders is een veelzijdig muzikant en componist en heeft een lange staat van dienst in binnen en buitenland. Hij treedt al decennia op in binnen- en buitenland, maakt meer dan twintig eigen platen en cd's, speelde samen met een keur aan gerenommeerde musici, schreef boeken en is tegenwoordig ook te horen op cd's van de populaire zangeressen Giovanca, Ntjam Rosie en Tasha's world, onder andere op de FM 3 hit 'How does it feel' van Giovanca.

Fluitist componist Ronald Snijders (Paramaribo, 8 april 1951) woont vanaf 1970 in Delft en is vanaf 1975 beroepsmusicus. Zijn vader, fluitist componist en dirigent Eddy Snijders was ook beroepsmusicus. Ronald Snijders won diverse prijzen waaronder de Persprijs op het Laren jazz concours 1973, is in 2001 koninklijk geridderd vanwege zijn muziek waarmee hij vaak culturen verbindt. Hetzelfde jaar ontving hij ook een hoge Surinaamse onderscheiding. In 1991 studeerde hij af in de muziekwetenschap aan de UvA . Met zijn band of als solo fluitist bezocht hij diverse landen, waaronder Afrika, Europa en Latijns Amerika. Onlangs speelde hij op de Carifesta XI, een internationaal Caribisch kunst- en cultuurfestival dat dit jaar in Suriname plaatsvond.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant