V.l.n.r.: Heini Koornberg, Bas Bosma en Remco Bertelink. Foto: PR
V.l.n.r.: Heini Koornberg, Bas Bosma en Remco Bertelink. Foto: PR

Bas Bosma uit Meppel wist de sprint van de elf koplopers te winnen

Algemeen

WICHMOND – Bas Bosma uit Meppel heeft zaterdag 20 mei de 42ste wielerronde van Wichmond op zijn naam geschreven bij de categorie amateurs, sportklasse en junioren. De 38-jarige Heini Koornberg uit Zwolle finishte als tweede en derde werd Remco Bertelink (32) uit Ede.

De 28-jarige Bosma maakte deel uit van een kopgroep van elf renners die halverwege de koers ontstond. Daarvoor waren ook al enkele vluchtpogingen gedaan door andere renners, maar deze kregen geen grote voorsprong van het peloton dat in totaal 81 mannen telde. Bosma wist de sprint van de elf koplopers te winnen. De man uit Meppel was zichtbaar blij met zijn overwinning, hij straalde van oor tot oor: "Ik ben blij dat ik op de hoogste trede mag staan." Namens de organiserende vereniging RTV Vierakker-Wichmond deden Valerius den Herder, Felix Wolbert, Simon Bargeman en Wesley Willems mee. Wolbert wist de hoogste klassering te halen van de club, hij finishte als 25ste. Het was zijn eerste wielerwedstrijd in twee jaar tijd en hij was redelijk tevreden over zijn optreden: "Ik had goede benen maar dacht dat ik de uiteindelijke kopgroep wel kon laten gaan. Dat was geen goede beslissing." Langs de kant van de weg werden de renners aangemoedigd door inwoners van Wichmond, die in het zonnetje genoten van het evenement in hun dorp.

Martin Bekking uit Apeldoorn wist de wielerronde van Wichmond te winnen bij de categorie Masters 40+. De man uit Apeldoorn won de massasprint van het peloton, dat uit 55 renners bestond. Edwin Krijgh uit Dieren wist naar een tweede plek te sprinten en de derde plek was voor de Nederlands kampioen bij de Masters 40+ Ferry de Ruiter uit Putten. Gedurende de hele wedstrijd leken er kopgroepen te ontstaan die vervolgens weer snel ingerekend werden door het peloton. Dat resulteerde in een massasprint die gewonnen werd door de man uit Apeldoorn. Namens de RTV Vierakker-Wichmond stonden Martin Weijers, Ralf Vos en Peter Makkink aan de start. Ralf Vos finishte als 22ste. De drie mannen van RTV reden de hele wedstrijd voor in het peloton mee.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant