Geblesseerde bomen met ingekerfde liefdesverklaringen inspireerden Rowena Peters. Foto: PR
Geblesseerde bomen met ingekerfde liefdesverklaringen inspireerden Rowena Peters. Foto: PR

Rowena Peters geeft inkijk in kunststudie tijdens kunst4daagse

Algemeen

VORDEN - In het landschap bij Kasteel Vorden trokken twee bomen de aandacht van Rowena. Hier waren namen ingekerfd en deze hadden een knalroze gespoten rand om de stam. De bomen zijn 'geblesseerd' en zullen eind het jaar worden gekapt. Geraakt door het feit dat de liefde die in deze bomen zo fraai is 'vereeuwigd' nu alsnog zal 'eindigen', inspireerde het Rowena tot een kunstzinnige ingreep. Op eigenzinnige wijze maakt Rowena de liefdesverklaringen weer 'oneindig'. Benieuwd hoe zij dit vorm heeft gegeven? U bent van harte welkom van donderdag 25 t/m zondag 28 mei 2017 bij restaurant de Rotonde in Vorden.

In de kasteelkamer kunt u een aantal werken van haar bezichtigen. Tevens geeft zij u op de bovenverdieping een kijkje in de studie die zij volgt voor docent beeldende kunst en vormgeving aan Artez in Zwolle. Hier zijn onder andere tekeningen, schilderijen, een film en 3D werk te bezichtigen.

Van 11.00 tot 17.00 uur zal zij op deze dagen aanwezig zijn en live schilderen, haar werk toelichten en vragen beantwoorden.

Iets langer dan de kunt4daagse kunt u genieten van het kunstmenu: Van donderdag 25 mei t/m 5 juni kunt u bij restaurant de Rotonde genieten van een 3-gangen Kunstmenu (zie advertentie in het Contact), inclusief een unieke 'kunstmok' met daarop een van Rowena's nieuwste werken.

De stijl van Rowena beweegt zich tussen realisme en het abstractere paletmes. De belangrijkste thematiek in haar kleurrijke werk is de liefde voor mens en dier. Naast haar persoonlijke werken schildert zij ook in opdracht.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant