Wethouder Peppelman duwt mevrouw Geurts bij de start van dag drie. Foto: Liesbeth Spaansen
Wethouder Peppelman duwt mevrouw Geurts bij de start van dag drie. Foto: Liesbeth Spaansen

Tijdens Roll-over genieten van regen en zon

Algemeen

BRONCKHORST - De dertiende editie van de Roll-over Bronckhorst was weer een beleving voor alle deelnemers, zowel de rolstoelers als de duwers. De startplaatsen waren dit keer alle drie in de gemeente Bronckhorst: donderdag 18 mei in Olburgen, vrijdag de negentiende in Halle-Heide en zaterdag 20 mei in Hengelo.

Door Liesbeth Spaansen

De eerste dag was de start/finish bij camping Dorado Beach in Olburgen. De route voerde langs de IJssel, met een rustpunt op een boerderij. Daar was naast koffie en thee ook een heerlijk blokje kaas uit Steenderen en muziek van een draaiorgel. Start en finish waren de tweede dag in Halle-Heide bij de Heidesmid. Het regende die avond en de deelnemers en duwers hadden warme kleding aan en regenponchos of iets anders van plastic dat daar geschikt voor was. Het rustpunt was in de loodsen van Hobelman-Halle waar voor accordeon-muziek was gezorgd. De derde en laatste wandeldag 20 mei was het weer prachtig. De start en finish was bij het gemeentehuis van Bronckhorst. "Fijn dat wij hier mogen zijn," aldus Jan Visser in zijn welkomstwoordje. "Want voor zo'n grote groep is het vaak moeilijk om een startplek te vinden." Wethouder Zorg Antoon Peppelman vond het mooie weer een geschenk. "Ik zie hier ontzettend veel enthousiaste mensen die van ons mooie buitengebied gaan genieten. Want als je toch veel binnen zit, dan zie je niet zoveel meer. Vrijwilligers zijn hierbij ontzettend belangrijk. Mensen moeten actief blijven, bezig zijn en krijgen van mensen met energie de nodige ondersteuning." Hij wenste iedereen een gezellige middag en voegde de daad bij het woord om de route te starten door mevrouw Minnie Geurts een stukje op weg te duwen. De pauzeplek bij de Hietmaat werd muzikaal opgeluisterd door de Joepie Blaozers uit Kilder. Weer terug bij het gemeentehuis kregen de deelnemers van de Wassenaarse zussen een medaille en er waren zonnebloemen en ijsjes. Harmonie Concordia zorgde hier voor de muziek.


IRIS in de Buurt voor vragen over alcohol, drugs of gokken

BRONCKHORST - IRIS in de Buurt Achterhoek werkt in al de acht Achterhoekse gemeenten. Zo ook in gemeente Bronckhorst. De veldwerkers en preventiewerkers van IRIS in de Buurt kennen dorp en buurt en hebben onder meer contact met wijkteams, scholen en verenigingen.Zij richten zich op voorkomen van (verergering) van problemen, die kunnen ontstaan door het gebruik van alcohol, drugs, gokken en internetgebruik. Zij zijn er ook voor direct betrokkenen, zowel werk als privé gerelateerd. Onder meer ouders, docenten, hulpverleners en partners van. De preventiewerkers en veldwerkers van IRIS in de Buurt gaan uit van de kracht van mensen zelf en richten zich op het optimaliseren van eigen mogelijkheden en wensen. Zij geven informatie, advies, voorlichtingen en trainingen, bieden consultatie en verwijzen, indien nodig met instemming, door naar passende hulp. Het is mogelijk vrijblijvend en direct, zonder verwijzing, eventueel anoniem, contact op te nemen. Hieraan zijn geen kosten verbonden. En iemand wordt geen klant van IrisZorg.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant