Goed kijken en luisteren tijdens de instructieochtend van de kalveropfokclub. Foto: Achterhoekfoto.nl/Johan Braakman
Goed kijken en luisteren tijdens de instructieochtend van de kalveropfokclub. Foto: Achterhoekfoto.nl/Johan Braakman

Leren hoe een kalf moet worden verzorgd

Algemeen

BRONCKHORST/VIERAKKER - De kalveropfokclub (KOC) Bronckhorst heeft zaterdag 13 mei voor de negende keer een instructieochtend gehouden, dit maal bij de familie Rietman in Vierakker.

Paul Brummelman opende de ochtend, heette iedereen van harte welkom en nam het programma door voor de aanwezige kinderen en hun ouders.

Er werd uitleg gegeven over de verzorging van het kalf, het invullen van het boekje en de veterinaire eisen waaraan men moet voldoen. Verder kregen de kinderen instructie over het wassen en scheren van het kalf en hoe ze het kalfje moeten 'voorbrengen' (rondje lopen), dit mochten ze later nog oefenen.

Als de jury twee keer op huisbezoek is geweest dan volgt de centrale eindkeuring. Deze is op zaterdag 19 augustus bij Camping de Warnstee van de familie Rozendaal aan de Lankhorsterstraat 34 in Wichmond.

Inmiddels hebben zich al meerdere kinderen aangemeld. Mochten er nog kinderen willen meedoen, die kunnen zich alsnog opgeven bij Gerreke Boschloo, telefoon 06-20254932, Henny Rietman 06-57378272 of per mail kocbronckhorst@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant