CliniClowns Soest en Dikkie ontvangen de sleutel voor hun nieuwe studio op landgoed Wientjesvoort. Foto: Léontine van Geffen-Lamers
CliniClowns Soest en Dikkie ontvangen de sleutel voor hun nieuwe studio op landgoed Wientjesvoort. Foto: Léontine van Geffen-Lamers

CliniClowns ontvangen sleutel voor nieuwe studio in Vorden

Algemeen

VORDEN: -"Kinderen bereiken die langdurig ziek zijn, maar niet in het ziekenhuis liggen - door middel van videobellen." Dat was de missie van Cliniclowns Winfred den Hoed en Gerard Walters toen zij zeven jaar geleden een mooie plek zochten voor een caravan die als studio dienst zou gaan doen. Die plek vonden ze bij Friso en Ineke Woudstra op hun landgoed Wientjesvoort in Vorden. Op 20 juni jl. ontvingen de Cliniclowns de sleutel van een voormalige directiekeet van Toolsrent. Deze keet gaat nu, als deze ingericht is, dienst doen als studio.

"Zeven jaar geleden wilden we in deze regio beginnen met wat toen nog 'videobellen' heette", vertelt Winfred den Hoed, alias clown Soest. Met de cliniclowns bereiken we normaal vooral de kinderen die in het ziekenhuis liggen, maar niet de kinderen die langdurig ziek zijn en thuis zijn. De kinderen willen ons ook graag zien. Door elke maand op een vast tijdstip via een webcam een uitzending te maken of een video online te zetten, bereiken we ook die kinderen. Deze zijn tegenwoordig te zien via een speciale app.

Friso Woudstra, lid van Rotary Brummen Engelenburg, stelde bij deze club voor om de CliniClowns te steunen in hun missie. Een doel dat de Rotary met twee handen aangreep. In het begin moesten de clowns een 50 meter lange internetkabel uitrollen naar hun caravan toe om online te kunnen gaan. Rotary Brummen Engelenburg zorgde er onder andere voor dat ze een glasvezel kregen, deze groeven ze eigenhandig voor ze in.

De caravan die de clowns nu gebruiken is bijna 30 jaar oud. Hij is vochtig en in de winter niet te gebruiken, omdat er geen verwarming in zit. Deze voormalige directiekeet die ze gekregen hebben van Toolsrent kunnen ze ombouwen naar een studio. Rotary Brummen Engelenburg zal de CliniClowns faciliteren, zodat ze online interactieve tv producties kunnen blijven maken voor zieke kinderen.

"We kunnen nu nieuwe dingen ontwikkelen", zegt De Hoed vol enthousiasme. "We kunnen een soort theater gaan maken en door middel van gordijnen verschillende fantasiewerelden creëren. Verder is er nu plek voor vergaderingen en trainingen aan andere clowns die dit ook willen gaan doen. Vooral fijn is dat we nu in de winter gewoon door kunnen gaan, want er zit een kachel in. Rotary Brummen Engelenburg stelde voor om er nog een veranda aan te maken. Dan is het écht helemaal af! We zijn erg blij met deze keet, we kunnen nu onze missie -veel kinderen bereiken met onze producties - voorzetten."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant