Ook de brandweer kreeg veel belangstelling van de kinderen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Ook de brandweer kreeg veel belangstelling van de kinderen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

Kinderen maken kennis met allerlei beroepen tijdens kindermiddag Vorden

Algemeen

VORDEN – Stichting Kindermiddag Vorden is super tevreden over de kindermiddag van afgelopen zondag. Het thema 'Wat ik later worden wil' viel goed in de smaak en ongeveer driehonderd kinderen hebben verschillende beroepen kunnen ervaren.

Zo konden kinderen knuffeldieren 'opereren' bij de dierenartsen of zichzelf laten verbinden bij de ambulancemedewerkers (en natuurlijk eens een kijkje nemen in de ambulance en brandweerwagen), met de brandweerslang spuiten onder leiding van de Vordense brandweer of kennismaken met de politie. Keukenprinsen- en prinsessen konden een eigen pizza bakken bij de pizzabakker, de lange haren van vele dames werden ingevlochten door een aantal kapsters en vele spijkers werden op de kop geslagen om kennis te maken met het beroep timmerman.  Daarnaast konden kinderen zich vermaken op de zweefmolen of in het springkussen, kroop menig kind even in de huid van 'iets' anders door zich te laten schminken en was er genoeg te snoepen onder het genot van een glaasje ranja. 

Marieke en Monique Jansen van Stichting Kindermiddag Vorden: "We willen graag alle sponsoren bedanken uit Vorden en omgeving. Zonder de materialen die we mochten gebruiken en alle financiële steun kunnen we dit feestje niet realiseren. Dit geldt ook voor alle vrijwilligers, waar we absoluut niet zonder kunnen! De enthousiaste club vrijwilligers heeft alles opgebouwd, op de dag zelf geholpen en ook weer geholpen met afbouwen. Het was een gezellige sfeer en heel fijn om met iedereen te kunnen samenwerken."

Ook wil het bestuur van de stichting alle bezoekers en kinderen die deze dag zo gezellig hebben gemaakt, bedanken: "We kijken terug op een geslaagde dag en kijken alweer uit naar volgend jaar!".

Voor meer foto's, zie Achterhoekfoto.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant