Bestuur SamenLoop voor Hoop Bronckhorst met Jan Puthaar: Ben de Vries, Hans Lubbers, Herman Luimes, Cylia Luimes, Dirk Hiddink en Marga Lubbers. Joke Berendsen ontbreekt op de foto. Foto: Liesbeth Spaansen
Bestuur SamenLoop voor Hoop Bronckhorst met Jan Puthaar: Ben de Vries, Hans Lubbers, Herman Luimes, Cylia Luimes, Dirk Hiddink en Marga Lubbers. Joke Berendsen ontbreekt op de foto. Foto: Liesbeth Spaansen

SamenLoop voor Hoop Bronckhorst vindt nieuwe locatie bij Pax in Hengelo

Algemeen

HENGELO – De organisatie van SamenLoop voor Hoop Bronckhorst, KWF kankerbestrijding en Voetbal- en Atletiekvereniging Pax hebben zaterdagochtend 24 juni in alle vroegte een intentieverklaring getekend voor de eerstvolgende Samenloop voor Hoop Bronckhorst. Deze staat gepland voor 9 en 10 juni 2018.

Door Liesbeth Spaansen

SamenLoop voor Hoop Bronckhorst is een wandelevenement ten bate van KWF Kankerbestrijding, om geld in te zamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. In 2008 en 2013 werd het evenement op het terrein van Socii in Wichmond gehouden. De derde editie gaat plaatsvinden op het terrein van Voetbal- en Atletiekvereniging Pax.

De organisatie was al aan het kijken naar andere terreinen. "We hadden contact gehad met Socii of het eventueel weer op hun terrein zou mogen, maar we gaven ook aan dat we gingen kijken naar andere locaties en wat daar mogelijk is," vertelt vicevoorzitter Hans Lubbers. Voorzitter Dirk Hiddink vult aan: "Het is ook om jezelf helder te houden. Als je ergens nieuw begint, moet je toch weer aan andere dingen denken. Het is allemaal anders, andere mensen om je heen waar je mee overlegd. Dat is weer een uitdaging, maar wel mooi."

Voorzitter van V. en A.V. PAX Jody Köhler meldde zich bij de organisatie wanneer hij van zijn vrouw hoort dat er naar andere locaties werd gekeken om de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst te organiseren. Zij liep vier jaar geleden mee met het SamenLoop-team Pink Spirit. "Ik heb contact met ze opgenomen, want waarom kan het niet hier? Het is het middelpunt van de gemeente Bronckhorst, het is logistiek gezien makkelijk voor de mensen om hier naartoe te komen. We hebben een fantastische accommodatie die we graag ter beschikking stellen voor dit evenement en willen ons graag als vereniging verbinden. Het is allemaal voor één doel: zoveel mogelijk de ziekte uit te roeien, om maar zo te zeggen. Iedereen heeft wel iemand in zijn familie- of vriendenkring verloren, of ermee te maken gehad."

Natuurlijk kwam de organisatie eerst kijken op deze accommodatie en hadden een goede indruk. "Het sprak ze aan dat we als Pax zijnde zelf contact hadden opgenomen. Een stukje gastvrijheid en saamhorigheid, waar dit evenement voor staat."

Een jaar van voorbereiding staat voor de boeg voor het bestuur van de organisatie. Het bestuur, bestaand uit voorzitter Dirk Hiddink, penningmeester Ben de Vries, secretaris Marga Lubbers, Hans Lubbers, Herman Luimes, Cylia Luimes en Joke Berendsen, zal binnenkort met een delegatie van Pax bij elkaar komen om te bespreken wat de wederzijdse verwachtingen zijn. De opzet van het evenement zal niet veel anders zijn dan de eerdere twee edities. Lopen rond het voetbalveld en ander activiteiten op het naastgelegen veld. Hiddink: "De grote lijn is het concept van KWF: openingsceremonie, het lopen zelf, 's avonds de kaarsenceremonie en de volgende dag de sluiting. Daar komt nog bij: de kinderloop, voor de kleinere kinderen. Die lopen dan 24 minuten. Dat kun je een keer doen, of meerdere keren op een parcours binnen de grote samenloop."

De organisatie van SamenLoop voor Hoop Bronckhorst zoekt nog commissieleden en vrijwilligers om mee te helpen. "De minimale sterkte is er en dus gaan we het doen, maar er mogen nog wel een paar mensen bij." Gedacht wordt aan versterking van de commissies Teams, Kaarsenceremonie, Entertainment, Logistiek en Sponsoring.


samenloopvoorhoop bronckhorst.nl

Ondertekening met Pax door Dirk Hiddink en Jody Köhler. Foto: Liesbeth Spaansen
Ondertekening met KWF door Jan Puthaar, Dirk Hiddink en Ben de Vries. Foto: Liesbeth Spaansen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant