Een metershoge kerk en een klooster vormen het decor van het openluchtspel waarin de band Moonyard een rol zal spelen. Foto: PR
Een metershoge kerk en een klooster vormen het decor van het openluchtspel waarin de band Moonyard een rol zal spelen. Foto: PR

Moonyard treedt op in Lochems openluchtspel

Algemeen

LOCHEM - De Vordens/Zutphense band Moonyard treedt op tijdens het Lochemse openluchtspel Op Heilige Grond. In dit stuk speelt de historie van het openluchttheater als decor van het Lochemse popfestival een belangrijke rol. De Lochemse poplegende Ap Daalmeijer zou aanvankelijk een (muzikale) rol spelen in het openluchtspel. Tot ieders schrik overleed de zanger een paar weken geleden echter. Stef Woestenenk uit Vorden speelde de laatste jaren veel samen met de zanger en zal met zijn band Moonyard de plek van Daalmeijer innemen. Vrijdag 30 juni om 20.30 uur gaat Op Heilige Grond in première. De andere speeldata zijn zaterdag 1, vrijdag 7 en zaterdag 8 juli.

Het verhaal speelt zich af bij een wat vervallen klooster, nabij het openluchttheater. De nonnen zitten op zwart zaad en met hun handen in het haar. Om bijvoorbeeld een aannemer te kunnen betalen moet er geld in het laadje komen.
De dames besluiten om kamers in het klooster te gaan verhuren. Dit zet hun rustige leven volledig op z'n kop. Vroeger kwamen de nonnen slechts eens per jaar tijdens het Lochemse popfestival in contact met andere personen. Tegenwoordig komen ze ineens dagelijks in contact met allemaal voor hen nieuwe en vreemde figuren, die al dan niet uit eigen wil een tijdje in het klooster verblijven.
En dan zijn er nog de timmerlui die elke dag over de vloer komen. Brengen al deze personen de nonnen en het klooster nou de gewenste nieuwe impuls of raken ze door hen juist nog dieper in de problemen? Tijdens het eigentijdse openluchtspel Op Heilige Grond wordt het publiek meegenomen in de zoektocht naar een nieuwe toekomst voor het klooster en passeren persoonlijke dilemma's van de nonnen én hun gasten de revue.


www.openluchtspellochem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant