Kleurrijk schilderij van Ina Bijvank. Foto: PR
Kleurrijk schilderij van Ina Bijvank. Foto: PR

Iconen van Rieke Boerma en kleurrijke schilderijen van Ina Bijvank bij Theetuin Vierakker

VIERAKKER - Bij Theetuin Vierakker exposeren vanaf 11 juli twee kunstenaars uit de regio hun werk. Rieke Boerma uit Zutphen toont haar iconen, en Ina Bijvank uit Steenderen laat haar kleurrijke schilderijen zien. De expositie is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van Theetuin Vierakker, dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.30 uur. Adres: IJselweg 13 in Vierakker. De expositie loopt tot en met 20 augustus.

Icoon schilderen is een eeuwenoude kunst, voortgekomen uit de oosters orthodoxe kerk. Er zijn onnoemelijk veel voorbeelden die steeds herhaald worden. Het is een inspirerende kunst met een bijzondere techniek die door veel mensen beoefend wordt. Rieke schildert op houten panelen met tempera techniek. Dit is een schildermethode waarbij het beeld langzaam wordt opgebouwd door dunne lagen verf. Elke laag beïnvloedt de volgende en geeft een lichtende doorschijnende helderheid van de kleuren.

Ina Bijvank is geboren in het stadje Bronkhorst. De natuur was daar haar achtertuin en liep door tot de uiterwaarden van de IJssel. De indrukken die ze toen heeft opgedaan zijn nog steeds terug te vinden in haar werk. Maar ook het omgaan met planten bij kwekerij Oudolf in Hummelo heeft bijgedragen aan het feit dat vooral dit onderwerp veelvuldig in haar werk voorkomt. Ze schildert veelal in acryl met grote kwast en paletmes. Krachtig en kleurrijk. De hoofdthema's bloemen, koeien en abstract werk zijn allemaal vertegenwoordigd.


Kleurrijk schilderij van Ina Bijvank. Foto: PR

reageer als eerste
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="http://ib.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactnoord.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=723,724,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>