Gerda van der Meij van de bewonerscommissie onthult samen met wethouder Spekschoor de plaquette aan de buitenmuur van de huurwoning aan de Hoetinkhof 2 in Vorden. Foto: Bernadet te Velthuis
Gerda van der Meij van de bewonerscommissie onthult samen met wethouder Spekschoor de plaquette aan de buitenmuur van de huurwoning aan de Hoetinkhof 2 in Vorden. Foto: Bernadet te Velthuis

Officiële oplevering Prowonen huurwoningen Zutphenseweg, Hoetinkhof en Berend van Hackfortweg

VORDEN - Woensdagmiddag 12 juli om 16.00 uur vond de officiële oplevering plaats van de Prowonen huurwoningen aan de Zutphenseweg, Hoetinkhof en Berend van Hackfortweg in Vorden. Arno Spekschoor, wethouder van de gemeente Bronckhorst en Gerda van der Meijde van de bewonerscommissie onthulden samen een plaquette met de tekst 'RENOVATIE ANNO 2017'. De tekst staat in een afbeelding van de contouren van de woningen voor de renovatie en is aan de buitenmuur van de huurwoning aan het Hoetinkhof 2 bevestigd.

Door Bernadet te Velthuis

Voorafgaand aan deze officiële handeling heette projectleider Bart Ruiterkamp van Prowonen de aanwezigen welkom, waaronder vier nieuwe bewoners, en toonde zijn begrip voor de omwonenden vanwege de nodige hinder die de renovatiewerkzaamheden met zich meebrachten.

Vervolgens was het woord aan Harry van der Lei, manager Wonen bij Prowonen, die terugblikte op het project en daarbij vooral zijn bewondering uitsprak voor de uitstekende samenwerking en het overleg dat plaatsvond met de bewonerscommissie, waarbij naast bewoners ook een lid van de huurdersvereniging betrokken was. "Met mekaar moet je het doen", zo beaamde ook wethouder Spekschoor: "En ondanks dat men tijdelijk huis en haard even moest verlaten, heeft iedereen er nu een mooi huurhuis voor terug".

Na de onthulling van de plaquette werden de drie leden van de bewonerscommissie, Gerda van der Meijde, Jan Maalderink, en Maarten Ruesink (afwezig), bedankt voor hun medewerking middels een bloemetje. Projectleider Ruiterkamp: "Het is belangrijk steeds in overleg te blijven met bewoners, niet alleen aan het begin maar juist ook tijdens de verbouwing. De leden van de bewonerscommissie zijn 'onze voelsprieten' ter plekke en weten wat er leeft onder de bewoners".

Om de woningen voor de toekomst geschikt te maken voor het verhuren aan één- of tweepersoonshuishoudens werd op de bovenverdieping ruimte voor een tweede slaapkamer gecreëerd, waarbij het gehele dak en een deel van de constructie vervangen werd. Verder werd een nieuwe berging en tweede toilet geplaatst en werden de keuken en douche/ toilet vervangen. Het energiezuinig maken van de woningen gebeurde onder andere door de plaatsing van kunststofkozijnen en het isoleren van het dak, de spouwmuren en de vloer. Een renovatie die zo ingrijpend was dat de bewoners hiervoor tijdelijk naar een woonunit moesten verhuizen.

Hoewel de meesten na het bivakkeren in een tijdelijke unit alweer zijn teruggekeerd naar huis, geldt voor de bewoners van de twee huizen aan de Berend van Hackfortweg dat de verhuizing nog in het verschiet ligt. Hun woningen werden donderdag 13 juli officieel opgeleverd, waarna zij vrijdag 14 juli de sleutel weer in ontvangst mochten nemen. Zij zullen aankomende vrijdag de tijdelijke units als laatsten verlaten.

4 reacties
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="http://ib.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactnoord.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=723,724,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>