Niels Siemerink was een van de veertien deelnemers aan het darttoernooi. Foto: Jan Hendriksen
Niels Siemerink was een van de veertien deelnemers aan het darttoernooi. Foto: Jan Hendriksen

Marinx Schoppers dartkampioen van Vorden

Algemeen

VORDEN – Tijdens de Vordense Zomerfeesten werd bij café-restaurant De Herberg zaterdagmiddag gedart om de Vordense dartstitel. Ondanks dat er door de vakantieperiode een behoorlijk aantal 'vaste' deelnemers afwezig waren, was er nog een sterk deelnemersveld. Kampioen werd Marnix Schoppers.

De helft van de veertien deelnemers won de Vordense darttitel al eens een keer, sommigen zelfs meerdere malen. Tijdens de poulewedstrijden was het zaak om een plekje in de elite ronde te verkrijgen zodat men in de race bleef voor de finale. Voor die ronde plaatsten de beste acht darters zich. De overige deelnemers speelden daarna in een knock-out fase verder voor de titel 'Beste verliezer'. Deze werd gewonnen door Rob Immink die Hilbert Stoel met 3-2 wist te verslaan.

Bij de beste acht ging het niveau tijdens de wedstrijden alleen maar omhoog. Meerdere deelnemers wisten de maximale score van 180 te gooien en het kwam echt aan op het snel uitgooien van de dubbel. Harry Oosterink beleefde een prima dag door eerst Niels Siemerink uit te schakelen waarna Sandor Verkijk er ook aan moest geloven. Beide partijen eindigde in een 3-2 stand en waren een genot om naar te kijken. Titelverdediger Marnix Schoppers plaatste zich ook voor de finale. Hij versloeg onderweg Sven Hendriks en Gerrie Steenbreker, die nog wel de hoogste finish van 121 liet noteren.

In de finale zat er niet veel verschil tussen beide spelers. Ook nu moest de laatste leg, na een 2-2 tussenstand, de uitkomst bieden. Omdat Marnix Schoppers de zenuwen net iets beter onder controle had wist hij deze leg binnen te slepen, want ook Harry Oosterink had al een pijltje voor de winst gehad. Zo mag Marnix Schoppers de titel 'Vordens dartkampioen' wederom een jaar dragen. René Brummelman van De Herberg reikte de prijzen uit en bedankte alle deelnemers voor een leuke zaterdagmiddag.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant