Rens te Stroet (l) uit Keijenborg werd tweede tijdens de Wielerronde van Zutphen. Foto: Jan Hendriksen.
Rens te Stroet (l) uit Keijenborg werd tweede tijdens de Wielerronde van Zutphen. Foto: Jan Hendriksen.

Rens te Stroet sprint naar tweede plek in Zutphen

Algemeen

VIERAKKER/WICHMOND – Rens te Stroet (27) uit Keijenborg is op woensdag 2 augustus naar een tweede plek gesprint in de Wielerronde van Zutphen. Dit deed de man van RTV Vierakker-Wichmond bij de wedstrijd van de Elite/Beloften categorie. Winnaar Beau Duvigneau (22) uit Zutphen sprong twee rondes voor het einde weg uit de kopgroep van vijf en wist solo naar de overwinning te rijden.

Rens te Stroet won de sprint van de achtervolgers en Jasper Schouten (23) uit Dronten werd derde. Al vroeg in de wedstrijd over tachtig kilometer ontstond er een kopgroep van vijf mannen waar ook Duvigneau, Te Stroet en Schouten deel van uitmaakten. Zij bepaalden het koersverloop.

De wedstrijd ging gepaard met een langdurige regenbui wat de ronde over de Houtmarkt in Zutphen niet makkelijker maakte. Te Stroet had hier echter geen angst voor: "Ik word tweede, daar moet ik het voor nu mee doen. Vorig jaar werd ik derde. Drie keer is scheepsrecht dan maar",' aldus een lachende Te Stroet die doelt op een overwinning in de ronde van Zutphen volgend jaar.

Niet alleen werd de wedstrijd van de Elite/Beloften verreden, er was ook een wedstrijd voor de categorieën Amateurs/Sportklasse/Junioren. Een combinatiekoers die uiteindelijk gewonnen werd door Remco Bertelink (32) uit Ede. Tweede werd RTV Vierakker-Wichmond renner Jan Weevers (52) uit Vorden. Joren Bloem (17) uit Brummen maakte het podium compleet. Tijdens deze wedstrijd,over vijftig kilometer bleven de klinkerwegen in het centrum van Zutphen droog. Weevers probeerde halverwege de wedstrijd weg te rijden uit het peloton, maar werd teruggepakt. Een tweede uitlooppoging slaagde wel en na een aantal ronden kreeg de man uit Vorden gezelschap van Bertelink, die ook weggesprongen was uit het peloton. Samen met Bertelink reed Weevers de wedstrijd uit.

Weevers moest het echter ontgelden tijdens de eindsprint en werd zo tweede. Hij was echter wel blij met zijn podiumplek: "Ik heb weinig tijd om te trainen. Ik rijd met de fiets naar mijn werk en dat is het eigenlijk wel. Dat ik dan alsnog podium mag rijden vind ik heel mooi."

Ook Wesley Willems en Peter Makkink namen deel aan deze wedstrijd namens RTV Vierakker-Wichmond. Willems wist niet te finishen, Makkink kwam als 31ste over de streep.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant