Mirjam Berendsen, vaste organist van de Dorpskerk, speelt tijdens toeristenconcert. Foto: PR
Mirjam Berendsen, vaste organist van de Dorpskerk, speelt tijdens toeristenconcert. Foto: PR

Mirjam Berendsen bespeelt Lohmanorgel tijdens toeristenconcert

Algemeen

VORDEN - Het voorlaatste Toeristenconcert, donderdagmiddag 24 augustus van 15.30 tot 16.15 uur, wordt wederom een hommage aan het relatief grote Lohmanorgel in de Dorpskerk. De 'organiste in residence' Mirjam Berendsen beroert in dit concert de klavieren van het orgel.

Was het vorige week, met groot succes, klassieke Nederlandse Kerkorgelmuziek, nu een klassiek Duits getint programma. Johann Sebastian Bach: Toccata, Adagio und Fuge in C (BWV564), Johann Pachelbel: Aria Sebaldina, aria und 8 Variationen en tot slot Dieterich Buxtehude: Komm heiliger Geist (BuxWV199) en het Praeludium, Fuge und Ciacona in C (BuxWV137).

Mirjam Berendsen is vaste organist van de Dorpskerk te Vorden, en daarmee de vaste bespeler van het fraaie Lohmanorgel. Zij studeerde orgel bij Theo Jellema aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. In 1993 studeerde zij af. Aansluitend studeerde zij orgel bij Pieter van Dijk en Hans van Nieuwkoop aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar zij ook de propedeuse voor de studie Kerkmuziek behaalde. De opleiding Kerkmuziek voltooide zij in 2003 aan het Conservatorium te Enschede.

Dorpskerk Vorden, Toeristenconcert. Donderdagmiddag 24 augustus van 15.30 tot 16.15 uur. De toegang is vrij, met een vrijwillige bijdrage na afloop.


vriendenvandedorpskerkvorden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant