Een aantal deelnemers van het 14de keer het Dijkman Bouw Open tennistoernooi. Foto: PR
Een aantal deelnemers van het 14de keer het Dijkman Bouw Open tennistoernooi. Foto: PR

Opvallend veel finaleplaatsen voor Vordense deelnemers

Algemeen

VORDEN - Afgelopen week is voor de 14de keer het Dijkman Bouw Open tennistoernooi gespeeld op het 'Overspoor' in Vorden. Ondanks de slechte weersvoorspellingen konden alle wedstrijden volgens planning gespeeld worden. Op de finaledag was het de hele dag droog en werden er meer dan twintig finales gespeeld.

Er werd ook dit jaar gespeeld in de categorieën 3 tot en met 8. De 209 deelnemers kwamen van 49 verschillende verenigingen uit heel Gelderland en Overijssel, en dit jaar zelfs spelers uit Den Haag en Almere. Buurverenigingen Welgelegen uit Warnsveld, LTC Zutphen en ABTC de Wildbaan uit Borculo waren dit jaar in aantallen goed vertegenwoordigd. Een groep van elf personen uit Haarle stonden de hele week op camping 'de Grasplas' om aan het toernooi mee te doen. Elke dag was het gezellig druk langs de baan om de tennissers aan te moedigen en te genieten van toptennis. Op vrijdagavond bracht de band Infidelity extra gezelligheid.

Op de finale zondag was het ongekend spannend. Er waren prachtige lange finales te zien. Het Toernooi in de Heren Enkel 3 werd gewonnen door Martijn Arfman (Lochemse T.C.). In de Dames Dubbel 3 ging de winst naar Anneleen Dijkman en Kim van Esterik, beide van VTP Vorden. Tweede werden Lisette Dijkman en Sanne van Welij van VTP Vorden en het Elderink Hengelo. De Heren Dubbel 3 is gewonnen door Ruud van der Plank (Boerehofstee Wilp) en Thom van der Wiel (A.L.T.V Daisy Apeldoorn). In de Gemengd Dubbel 3 zegevierde opnieuw Ruud van der Plank en nu met Lisette Dijkman. Op de tweede plek zijn Martijn Arfman en Anneleen Dijkman geëindigd.

Verder waren er dit jaar opvallend veel finaleplaatsen voor Vordense deelnemers. Er was een tweede plaats in de HD4 voor Rutger Wullink en Friso Verhoeve en in de HD5 was er een tweede plaats voor Maik Derksen en Raymond Wiendels. Sandra van de Brink en Angeliek Schierholz waren zeer succesvol door zowel DD5 als de DD6 te winnen. In de DD6 wonnen zij van Manon Pasman en Lynn Hartman. De HE6 is gewonnen door Cees van Voskuilen. De HD6 was voor André van den Vlekkert en Hans Chevalking, de tweede plaats was voor Gerrit Stegeman en Marti Dijkman. De debuterende Marnix Schoppers heeft de HE7 en de HD7 gewonnen, in de laatste categorie speelde hij met Henk Olthaar waarin ze Wim Lentink en Rogier Oonk hebben verslagen. De DE7 is gewonnen door Linda Huntink. De GD7 werd één van de vele Vordense onderonsjes waarbij Sander Brummelman en Manon Pasman wonnen van Huub Abbink en Suzan Koop. De HD8 is gewonnen door Jan Golstein en Rien Wabeke en een verdiende tweede plaats was er voor Gerrit Limpers en Herman Vrielink. Ten slot is de DD8 gewonnen Hanneke Jansen van den Berg en Caroline Schieven.

Dit toernooi was zeker niet mogelijk geweest zonder de bijdragen van de hoofdsponsor Dijkman Bouw en sponsors Wiltink installatiebedrijf, autobedrijf Groot Jebbink, Welland Nederland BV en Weulen Kranenbarg. En met deze weersomstandigheden kwam het materiaal van de Witte Smid en Achterhoek Party Service weer goed van pas.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant