Foto: Rob Schmitz
Foto: Rob Schmitz Foto: Jan Hendriksen

Zwembad In de Dennen omgebouwd tot heus strandpaviljoen

Algemeen

VORDEN – Ruim zeventig kinderen uit Vorden en omgeving hebben vorige week vrijdag en zaterdag op zwembad In de Dennen fanatiek gebouwd om de meest prachtige creaties neer te zetten tijdens de welbekende en intussen zeer geliefde Vordense Huttenbouwdagen. Het thema was dit jaar 'strand'. Binnen één dag stonden er vrijdag in de namiddag een negental prachtige strandhutten op het terrein van het zwembad.

Door Jan Hendriksen

Een strak bouwplan en ontwerp. Nee, daar hadden de kinderen absoluut niet aan gedacht. Niet nodig zo vonden ze. De creativiteit de vrije loop laten zo was het credo. En zo kon het gebeuren dat de 'beach'hutten prachtige bouwsel werden die zijn weergave niet kende. Zaterdag werd er druk geschilderd en kregen de hutten een 'final touch'. Zo ontstond er een zeer kleurig decor tegen de bosrand. Hutten die tot in de puntjes verzorgd waren met onder meer een bar, ligstoelen, surfplanken en nog veel meer strand gerelateerde items.

Aan de Huttenbouwdagen was ook een wedstrijdelement verbonden. De jury lette onder meer op hoe er samen werd gewerkt in de groepen, de leeftijdopbouw van de groep en of de hutten ook een echte uitstraling van en strandhut hadden. "Maar daar was het ons niet om te doen. Samenwerking en gezelligheid dat waren de doelstellingen van deze twee dagen. Alle negen groepen waren eigenlijk winnaars", zo liet Fieke de Ruiter van de organisatie zaterdagmiddag na afloop weten.

Dit jaar waren de huttenbouwdagen voor het eerst georganiseerd door de vernieuwde organisatie bestaande uit Marc Vervoort, Judith Schouten, Carola Huiskamp, Vivian Brandsen en Fieke de Ruiter. Zij hadden dit niet kunnen doen zonder de hulp van ruim twintig vrijwilligers en de sponsoren Fysiotherapie Jansen van den Berg, Bakkerij Joop, Hotel-restaurant Bakker, Grandbistro de Rotonde, Albert Heijn Grotenhuys, Reinier & Leonie's Groenten, Fruit & Traiteur, Bruna Vorden, Cafetaria Lunchroom 't Bintje, Gastouderbureau Avonturijn Ruurlo, Gastouderbureau Mare den Haag, Den4akker Vorden, Welkoop Vorden, Gastouder Vivian Brandsen, Het Ooievaarsnest, Praxis Zutphen, Gamma Zutphen, De Valeweide Twello, Zelle Promotiekleding, Martin Dijkman – Loon- en Grondverzetbedrijf Vorden en Zwembad In de Dennen. Foto's van de Huttenbouwdagen zijn terug te vinden op de websites.


 www.robschmitzfotografie.nl

www.achterhoekfoto.nl

In totaal namen ruim zeventig kinderen deel aan de Huttenbouw dagen. Foto: Rob Schmitz

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant