Thijs Bulten. Foto: Henk Teerink
Thijs Bulten. Foto: Henk Teerink

Thijs Bulten pakt punt tijdens EK Enduro in Duitsland

Algemeen

VORDEN - Thijs Bulten uit Vorden reed twee weken geleden z'n tweede endurowedstrijd. Nadat Thijs vorig jaar zijn motorrijbewijs haalde mocht hij meedoen aan de laatste ONK enduro van 2016 meetellend voor het Nederlands kampioenschap in de klasse A1. Thijs heeft de motorsport ook niet van een vreemde. Vader Marcel behaalde in het verleden vele podiumplaatsen tijdens enduro- en crosswedstrijden evenals zijn neef Erwin Plekkenpol. Twee weken geleden maakte Thijs zijn internationale debuut tijdens een EK wedstrijd in het Duitse Burg.

In het Duitse Burg reed Thijs mee in de klasse onder de 20 jaar en met een 125cc motor. De deelname in die klasse was het groots met maar liefst 35 deelnemers. De eerste dag ging goed maar Thijs had zijn krachten niet goed verdeeld mede door onervarenheid op gebied van endurowedstrijden. Bij de laatste tijdcontrole kreeg hij twee minuten straftijd waardoor hij van 17de plaats terugviel naar een 24ste. Thijs leerde hier meteen van en verdeelde zijn krachten op de tweede dag beter. Hij reed een goed en strak tempo wat resulteerde in een 15de plaats en zijn eerste EK punt was een feit.

De woensdag na de EK wedstrijd reed Thijs alweer een crosswedstrijd in Bentelo waar hij een 7de plek haalde bij de categorie Inters. Zaterdag voor een week reed Thijs zijn thuiswedstrijd in de Kranenburg. Daar stond de Vetnippel wedstrijd op het programma. Thijs pakte voor de derde keer op rij de Mischa Kuit trofee en is daar terecht trots op. In de grote finale moest hij zijn neef en grote voorbeeld Erwin Plekkenpol nog nipt voor laten gaan. Bij de KNMV NK MX2 cup staat hij op dit moment 5de in de tussenstand met nog een aantal wedstrijden te gaan. Volgende week zondag zal Thijs om de NK MX2 cup punten rijden in Halle op het circuit 'de Kappenbulten'. Daar zullen overigens veel regionale rijders aan de start staan, het is de moeite waard om de wedstrijden eens te bezoeken.

Bas Klein Haneveld zal dit jaar mee doen tijdens de zesdaagse enduro te Frankrijk. Hij zal Daan Bruisten vervangen die geblesseerd is en niet kan afreizen naar Brive La Gaillarde. Klein Haneveld zal een team vormen samen met Thierry Pittens, Lucas Dolfing en Robin Nijkamp. Dat is goed nieuws voor de V.A.M.C. 'de Graafschaprijders'. Mooi dat een aantal leden sinds jaren weer kunnen meerijden in de F.I.M. World Trophy.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant